РИОСВ – Пазарджик, Басейнова дирекция Източнобеломорски район“ - Пловдив (БДИБР)

...
РИОСВ – Пазарджик, Басейнова дирекция Източнобеломорски район“ - Пловдив (БДИБР)
Коментари Харесай

Пак замърсиха Марица при Пазарджик и Пловдив, този път с нефтопродукти

РИОСВ – Пазарджик, Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “ - Пловдив (БДИБР) и Регионална лаборатория – Пазарджик към Изпълнителна агенция по околна среда ревизират замърсяване на река Марица с нефтопродукти, оповестиха от пресцентъра на Басейнова дирекция. 


 
Контролните органи на екоминистерството са открили случайно изпускане на нефтопродукти от цех „ Каучук “ АД в отпадъчните води на предприятието. Директорът неотложно е спрял индустриалния развой, с което е прекратено следващо замърсяване. Оказало се, че в завода има индустриална повреда в завод " Транспортна лента " от спукана тръба на хидравлична преса и е прекратена активността му.
 

Взети са проби от реките Пишманка и Марица за нефтопродукти и полициклични ароматни въглеводороди. Установен е филм от нефтопродукти по течението и на двете реки, както и при мостовете на Марица при село Огняново и Стамболийски. Втори екип от специалисти от Регионална лаборатория - Пловдив прави мониторинг на Марица в сектора от Пловдив до Стамболийски за определяне разпространяването на замърсяването с нефтопродукти. След привършване на инспекциите Басейнова дирекция ще разгласява спомагателна информация за резултатите.

„ Каучук “ АД документално уведоми РИОСВ-Пазарджик за аргументите и подхванатите дейности. Преди обновяване на индустриалния развой Регионална инспекция за опазване на околната среда ще извърши контролно пробонабиране от отпадъчните  води на предприятието.

-->

Веднага след получения сигнал от Басейнова дирекция регионалният шеф на Пловдив Дани Каназирева разпореди да бъдат подхванати незабавни ограничения за ограничение на разлива и недопускането му по течението на река Марица.  На място сега са екипи на региона и Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ”, които ще се опитат да сложат боново оборудване във водите на река Марица в града, в региона на моста на Адата, с цел да бъдат уловени нефтопродуктите.
 


Ако се наложи екипите ще работят непрекъснато, само че ще бъдат подхванати всички нужни ограничения, с цел да не се допусне разпространяване на замърсяването по Марица. В непрекъсната връзка сме с Басейнова дирекция и Гражданска отбрана, всички дейности се координират, съобщи регионалният шеф.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР