Римските терми във Варна, Аладжа манастир и парк-музеят Владислав Варненчик

...
Римските терми във Варна, Аладжа манастир и парк-музеят Владислав Варненчик
Коментари Харесай

Варна има три нови национални туристически обекта

Римските терми във Варна, Аладжа манастир и парк-музеят „ Владислав Варненчик " към този момент са част от „ 100-те национални туристически обекта ". Печатите, с които се удостоверява визитата на тези забележителности, бяха връчени на специфична гала.

Варна

Трите варненски забележителности, добавени в листата на 100 национални туристически обекта, заслужават признанието, единомислещи са историците. Аладжа манастир е най-големият скален манастир по Българското Черноморие. Римските терми, като се изключи че са третите по величина в Европа, са и едни от най-добре непокътнатите архитектурни остатъци от античността. А парк-музеят " Владислав Варненчик " пази загатна за Битката на народите, основна за историята на Стария континент.
Иван Портних, кмет на Варна: Варна има какво да покаже. Имаме с какво да се гордеем. Продължаваме и с напъните ни за социализиране на обектите на културно-историческото завещание.
Популяризирането на историческите, естествени и културни забележителности е значима стъпка за превръщането на града ни в туристическа дестинация за четири сезона.
Соня Георгиева, шеф на Дирекция " Туризъм " в Община Варна: Идеята с популяризирането на това придвижване е да се привлекат българи, младежи, да се развият визитите в културно-историческите обекти като това придвижване няма аналог в света.
Колекционирането на печати и марки от историческите забележителности у нас към момента е пристрастеност за хиляди българи. Повече от 9000 души имат златната значка на придвижването, удостоверение за това, че са посетили 100-те най-значими туристически обекта в страната ни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР