Римокатолическият свят отбелязва Възкресение под знака на епидемията от новия

...
Римокатолическият свят отбелязва Възкресение под знака на епидемията от новия
Коментари Харесай

Католическият свят посреща Великден обединен в молитва от домовете си

Римокатолическият свят отбелязва Възкресение под знака на епидемията от новия ковид. Вечерното Великденско свещенодействие на папа Франциск се излъчва онлайн по италианската телевизия РАИ и медийните канали на Ватикана. Папата прикани вярващите да се обединят в молитва от домовете си.
Възкресение Христово тази година ще бъде отпразнувано зад затворените порти на храма. Кризата наложи известни промени в обредите на Страстната седмица. Папа Франциск промени и мястото на обичайното за Разпети петък свещенодействие на олтара на Колизеума.

В епархиите, наранени от рестриктивните мерки в Италия, вярващите ще наблюдават религиозната работа онлайн, отпада наложителното шествие и събиране на вярващите към епископа.

" Пандемията на ковид внезапно ни разсъни за най-голямата заплаха, хората и човечеството постоянно са били податливи на заблудата за всемогъществото. Еврейски равин написа, че имаме опция да честваме доста особено пасхално избавление тази година, избавление от изгнанието на съзнанието. Трябваше единствено най-малкият и аморфен детайл на природата - вирус, с цел да ни подсети, че сме смъртни, че военната мощ и технологиите не са задоволителни, с цел да ни спасят. ", сподели в своята проповед отец Раниеро.

В службата нормално вземат участие кардинали, епископи и към 10 000 вярващи. Ограниченията постановиха наличието единствено на към 24 помощници на Светия отец.

" Забравили сме за построяването на стени. Вирусът не знае граници. В един момент той унищожи всички бариери и разграничения на основата на раса, нация, вяра, благосъстояние и мощ. Не бива да се връщаме към това предходно време. ", споделя още отец Раниеро.

По време на церемонията на празния площад „ Свети Петър “ кръста беше поверен в ръцете на някогашни пандизчии, лекари и медицински сестри, оповестява бТВ.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР