Рим се прости днес със световноизвестната италианска актриса Джина Лолобриджида,

...
Рим се прости днес със световноизвестната италианска актриса Джина Лолобриджида,
Коментари Харесай

Венец от София Лорен за Джина Лолобриджида. Хиляди я изпратиха в Рим. Погребението

Рим се елементарни през днешния ден със световноизвестната италианска актриса Джина Лолобриджида, която умря на 16 януари на достолепната 95-годишна възраст. Опелото се състоя в църквата " Санта-Мария-ин-Монтесанто " на " Пиаца дел Пополо ", известна като " църквата на художниците ".



Преди церемонията, на която участваха хиляди хора, италианският министър председател Джорджа Мелони посети залата в кметството на Рим, в която беше проведено прощаването, с цел да отдаде респект към паметта на една от най-известните кино звезди на 20-и век. Мелони назова Лолобриджида " невероятна жена и актриса, лицето на Италия пред света " и означи нейните " мощ и увереност ", трансформирали се в въплъщение на следвоенния интервал в страната.

На траурната гала участваха близки на актрисата - синът й Андреа Милко от брака й с югославския доктор Милко Скофич и внукът й Димитри Скофич. Сред присъстващите беше и някогашният брачен партньор на Лолобриджида, който е с цели 34 години по-младият от нея - испанеца Хавиер Ригау. Бракът й с него бе разгласен за недействителен от фамилията й преди 2 години. Още по-млад е асистентът на актрисата Андре Пиацола, който прекара последните години с нея и който околните й упрекват в машинация и опит да присвои имуществото й.



Звездата беше изпратена с овации от всички присъстващи. Сред тях бяха група елитни бойци от леката пехота, стрелците берсалиери, които считат Джина Лолобриджида за своя настойничка. Във кино лентата " Хляб, обич и фикция " от 1953 г.) тя играе буйна и непокорна горда госпожица, известна с прякора " Берсалиера ".

Голям венец сервира и друга икона на италианското кино - София Лорен, с която Лолобриджида постоянно е сравнявана, а съвременниците се пробват да ги показват като противници. След кончината на Лолобриджида, Лорен написа в обществените мрежи: " Скъпа Джина, тялото ти угасна, само че светлината на твоята звезда постоянно ще озарява нас и сърцата ни. Обичам те, Джина. София ".



С Рим е обвързвана по-голямата част от живота на Джина Лолобриджида, която след отдръпването от огромния екран се насочва към скулптурата и фотографията. В къща на античния Апиев път, в съседство с тази на режисьора Франко Дзефирели, отишъл си през 2019 година, тя прекарва последните си десетилетия. По нейно предпочитание Джина Лолобриджида ще бъде заровена в родния си град Субиако на 70 километра от Рим. Градските управляващи възнамеряват да кръстят площад в нейна чест.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР