Рим — Папа Франциск откри голяма среща в сряда за

...
Рим — Папа Франциск откри голяма среща в сряда за
Коментари Харесай

Бъдещето на Католическата църква на масата, докато папа Франциск започва Синод за 2023 г. с ЛГБТК бомба

Рим — Папа Франциск откри огромна среща в сряда за бъдещето на Католическата черква, на която ще бъдат разисквани противоречиви тематики. Триседмичното Общо заседание на Синода на епископите във Ватикана, от време на време наричано Супербоул на Католическата черква, притегли епископи от цялостен ​​свят, с цел да обсъдят горещи въпроси, в това число дали свещениците би трябвало да имат право да се женят, в случай че са разведени и женени наново Католиците би трябвало да получават причестяване, дали на дамите би трябвало да бъде разрешено да стават дякони и по какъв начин църквата ще се оправи с въпросите към LGBTQ общността.

Дори преди да стартира, тазгодишният синод към този момент беше исторически: това е първият път, когато дамите и на миряните е позволено да гласоподават - макар че 80% от участниците към момента са епископи и затова мъже. Но най-голямата бомба падна по-рано тази седмица, когато Франциск отвори вратата за опцията католически свещеници да благославят еднополовите съюзи.

Забележките му, оповестени в понеделник, пристигнаха с предизвестия: Франциск акцентира, че благословиите не би трябвало да се преглежда като издигане на еднополовите съюзи до свещеното място на хетеросексуалния брак, само че до момента позицията на църквата беше, че еднополовите съюзи не могат да бъдат благословени, тъй като „ Бог не може да благослови прегрешението “.

В изказванията си – издадени в отговор на кардинали, които желаеха изясненост по отношение на позицията на църквата по въпроса – Франциск сподели, „ не можем да бъдем съдници, които единствено отхвърлят, отхвърлят и изключват. “

ЛГБТК организациите приветстваха смяна в тона, до момента в който църковните консерватори подлагаха на критика Франциск, че наподобява размива католическата теория и всява комплициране.

Всичко това, а синодът едвам в този момент стартира.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР