Рилски спортист записа 15-ата си победа за сезона в НБЛ.

...
Рилски спортист записа 15-ата си победа за сезона в НБЛ.
Коментари Харесай

Черно море Тича загуби с 86:75 от Рилски спортист като гост в НБЛ

Рилски състезател записа 15-ата си победа за сезона в НБЛ. Тимът на Людмил Хаджисотиров се наложи с 85:76 над Черно море Тича в зала " Арена Самоков " е среща от 16-ия кръг на шампионата, оповестява BGbasket. 

Така Рилецо усилва салдото си за сезона до 15-0 и продължава да е водач в класирането. Чернo море пък позволява трета поредна неточност и остава на деветата позиция с актив от 4-10.

Срещата в Самоков предстоящо стартира със серия от 15:8 в интерес на домакините, които откриха ритъма в стрелбата си още в първите няколко минути. След това обаче се стигна до разпределяне в редиците на Рилски състезател, от което се възползва отборът на Черно море, изравнил резултата при 15:15 с тройка на Мартин Коцев. В последна сметка първата четвърт приключи наедно при 17:17, само че гостите продължаваха да се показват над упованията и поведоха с три точки при 19:22 при започване на втората част. Появилият се изненадващо от аварийна пейка водач на домакините Чавдар Костов обаче " избухна " и поведе тима си към преднина от 43:36, откакто навъртя 15 точки още до края на първото полувреме.

Традиционно мощната трета четвърт за момчетата на Людмил Хаджисотиров още веднъж влезе в деяние, като Рилецо усили преднината си до двуцифрените размери и се поздрави с задатък от 15 точки при 61:46. Черно море се опита да се приближи до своя противник, само че краткотрайната серия на " моряците " и скъсения недостиг до 11 точки не даде резултат и самоковци маршируваха към успеха с крайното 85:76.

Чавдар Костов поведе отбора на Рилски с 21 точки, 6 битки и 6 асистенции. Димаджио Уигинс завърши с 18 точки, а Брандън Рандълф се регистрира с 14 точки и 6 асистенции.

Михаил Молдов приключи с 15 точки за Черно море. Тач Ънру вкара още 13, Мартин Коцев прибави 11 точки, а Мартин Йорданов се разписа с 10 точки и 6 битки.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР