РИК – Благоевград остави без разглеждане скандален сигнал, подаден от

...
РИК – Благоевград остави без разглеждане скандален сигнал, подаден от
Коментари Харесай

Скандален сигнал до РИК Благоевград! Якорудчанка алармира за натиск на социално слаби да гласуват срещу заплахи в полза на политическа партия

РИК – Благоевград остави без разглеждане абсурден сигнал, подаден от якорудчанката Айше Хасан, койтоса изложени изказвания, че за парламентарните избори на 2 април 2023 година организацията на изборния развой е маркирана от нечиста сделка и управление на вота в интерес на Движение за права и свободи.

Сочи се, че е образувана преносима секция въз основата на към 200 подадени заявки от гласоподаватели, върху които е оказан напън да гласоподават за Движение за права и свободи. Излага се в сигнала, че те са били заплашвани от чиновниците на обществената кухня, че ще им се спре доставянето на храна по стратегия „ Топъл обяд “, като се навежда, че главно консуматори на услугата са хората в листата на преносимите секции. Жалбоподателката твърди,че Кметът Беди Осман е разпоредила да се издават медицински документи с погрешно наличие на всеки за управление на вота в интерес на Движение за права и свободи.,съобщават от РИК.

" На последващо място в сигнала са наведени изказвания, че на отминалите парламентарни избори Айше Хасан е подала сигнал по същия проблем. Тогава от доктор и политическо ангажирано лице, ръководител на общински съвет Якоруда от квотата на Движение за права и свободи, били съставяни медицински документи на физически здрави лица, с цел да бъде основана преносима секция, в която всички гласоподаваха за Движение за права и свободи.

Със сигнала се желае да бъде направена инспекция за дейностите на общинска администрация Якоруда и всички участници в издаването на подправени медицински на лица, които могат независимо да се придвижват и нямат потребност да гласоподават с компаньон. Разлгелждайки сигнала районната изборна комисия е безапелационна, че изложените в него изказвания не са от компетентността и. Комисията не може да ревизира истинността на медицински документи.

Съгласно член 37 от Изборния кодекс, гласоподавателите с трайни увреждания, които не им разрешават да упражнят изборното си право в изборното помещение, само че желаят да гласоподават с преносима изборна кутия, декларират желанието си не по-късно от 14 дни преди изборния ден в писмена форма по пример.,казват от РИК. В тази връзка сигналът на Айше Хасан е оставен без разглеждане.

П. Петров

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР