Риганът има лют и леко горчив вкус. Това прави самия

...
Риганът има лют и леко горчив вкус. Това прави самия
Коментари Харесай

Полезни свойства на чая от риган

Риганът има пикантен и леко горчив усет. Това прави самия чай извънредно благоуханен. Обикновено множеството хора пият чай от риган най-много поради потребните му свойства, а не толкоз поради усета му.

Какво съставлява чаят от риган?

Чаят от риган се подготвя със сухи или свежи листа на растението риган. Риганът се употребява най-вече като фалшификация в готвенето, а етеричното масло от риган е значима част от обичайна медицина. Това растение се отглежда основно в Средиземноморския регион в продължение на хиляди години.

Поради съществуването на противовъзпалителни и антиоксидантни съединения в листата на му той има впечатляващи изгоди за здравето, които единствено една чаша от този чай може да ви обезпечи.

Можете да се възползвате от лечебните му свойства посредством пиянство, поемане и даже локално посредством използване на чая непосредствено върху кожата.

Чаят от риган се употребява за усмиряване на разнообразни здравословни проблеми, в това число:

 Възпалено гърло

• възпалено гърло;

• кашлица;

• гадене;

• проблеми с храносмилането;

• синдром на раздразнените вътрешности.

Прочетете тази публикация до дъно и се запознайте с най-забележителни изгоди за здравето от ригана.

Антиоксидантни резултати на ригана

 Чай от риган

Необходимо е да се извършат повече проучвания, с цел да се разбере изцяло въздействието на чая от риган върху човешкото здраве. Въпреки това съгласно доста изследвания риганът може да блокира нездравословното влияние на свободните радикали в тялото, които предизвикват оксидативен стрес.

Оксидативният стрес може да докара до увреждане на клетките и повишение на риска от някои болести. Антиоксидантният резултат на ригана може да понижи натрупването на тези свободни радикали и да усъвършенства цялостното здраве.

Противовъзпалителни резултати на ригана

Флавоноидите и фенолните съединения в ригана могат да понижат възпалението в организма. Честото изразходване може да помогне при някои възпалителни положения като мускулна или ставна болежка, кожно раздразнение или суха кашлица.

Антибактериални и антивирусни резултати на ригана

Маслата в ригана също могат да блокират растежа на организми, в това число някои типове нездравословни бактерии и вируси. Това значи, че чаят от риган може да играе значима роля при лекуването или предотвратяването на някои типове инфекции.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР