Рига. Депутатите на Сейма на Латвия, които нямат сертификат за

...
Рига. Депутатите на Сейма на Латвия, които нямат сертификат за
Коментари Харесай

РИА Новости: Забраниха на неваксинираните депутати да участват в работата на латвийския парламент

Рига. Депутатите на Сейма на Латвия, които нямат документ за имунизация против ковид или за прекарано заболяване, няма да могат да вземат участие в пленарни съвещания, както и съвещания на парламентарни комисии в присъствени и отдалечени формати, предава РИА Новости .

Парламентът на Латвия в петък одобри на последно четене промени в Закона " За краткотрайните спомагателни условия към работата на депутатите на Сейма и локалните управляващи ".

Сега депутатите, които нямат документ, няма да могат да вземат участие в пленарни съвещания на Народното събрание, в работата на комисията и в редица други прояви. При това както персонално, по този начин и отдалечено “, прецизира организацията.

Депутатите са длъжни да показват Covid-сертификат в парламентарната комисия по мандати, нравственос и изказвания. При липса на уверение депутатът няма да бъде позволен до работа и няма да му бъде изплащана заплатата. Депутатът ще може да се върне на работа незабавно откакто получи документ.

Изключение е допустимо във връзка с тези парламентаристи, при които лекарски консилиум е показал болести, при които имунизацията е противопоказна.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР