Риболовци от цялата страна се вдигат на протест във вторник

...
Риболовци от цялата страна се вдигат на протест във вторник
Коментари Харесай

Риболовци стягат протести срещу поправки в полза на ВЕЦ-ове

Риболовци от цялата страна се подвигат на митинг във вторник - 24 август. Поводът е лобистки съгласно тях ремонти в Закона за водите и на Наредбата за прилагане на повърхностните води. Те бяха пуснати за от Министерството за запазване на околната среда и водите (МОСВ) на 6 август.

Протести ще има в София в триъгълника пред Министерски съвет от 16:30 часа, в Луковит при водохващането за Водноелектрическа централа " Радомирци " от 16:30 часа, Варварски минерални бани наоколо до водохващането за Водноелектрическа централа " Ели дере " от 18:30 часа и в региона на Пловдив при стената на Водноелектрическа централа " Кадиево " от 18 часа.

Предложените промени в Закона за водите и Наредбата за използването на повърхностни води са в няколко направления. Основно Министерство на околната среда и водите подчертава върху по реките. Министърът на екологията Асен Личев не е коментирал обществено за какво предлага легализиране на нелегално построените към този момент ВЕЦ-ове без остъпено право за градеж в земи обществена държавна благосъстоятелност, за което има и

Министерство на околната среда и водите твърди, че с препоръчаните промени не се чака негативен екологичен, обществен и стопански резултат. Риболовците обаче са на друго мнение.

Разрешаване на създаване на ВЕЦ-ове в предпазени зони
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР