Риболов на пъстърва недалеч от центъра на София. Това практикува

...
Риболов на пъстърва недалеч от центъра на София. Това практикува
Коментари Харесай

Риболов в градски условия: Как да си хванем пъстърва в Южния парк?

Риболов на пъстърва близо до центъра на София . Това практикува занаятчия на градския лов на риба, който сподели на bTV част от местата, където лови огромни пъстърви.

Реката, която минава през Южния парк в квартал „ Гоце Делчев “, е цялостна е с отпадъци. Според Михаил Петров обаче в нея има и  риба.

Екзотичната концепция получи лавина от хумористични мнения в обществените мрежи

„ Тези рибки при дъждове или при сняг, в случай че нямат храна, слизат надолу, тъй като в градската част тези реки стават по-големи, както сме тука – в Южния парк. Тук съм хващал пъстърва балканска петдесет и пет сантиметра “, споделя Михаил Петров.

Балканска пъстърва с тегло един кг и триста грама е уловил преди време мъжът. Рибата си живее напълно удобно в градската река, която всички считат за канал.

Някои имат прецизни правила, други - оферират свободно да хвърлите въдицата си против такса

„ Риба няма да видиш, те постоянно се крият, безусловно се сливат. Дори ето тука да има риба, тя се прилепя за тези отпадъци и се движи с боклуците по течението “, добавя Михаил Петров.

Има 5-6 реки – като тази в Южния парк, които се стичат от Витоша към столицата. Водата им е планинска. Точно това е повода в тях да има пъстърва, макар че за софиянци това са реки сходни на Перловската, т.е. последното място където риболовец би ловил риба.

Мъжът помислил, че е хванал огромна риба. По-късно са открити още елементи от човешко тяло

„ Тук нормално се събират много риби, тъй като е доста безшумно течението и постоянно има нещо за улов. При слизането си от Витоша първата спирка им е тук “, безапелационен е мъжът.

Сега има концепция градските реки, които идват от Витоша, да бъдат зарибени. Мишо преднамерено не вади въдицата си в този момент, тъй като сега пъстървата си хвърля хайвера и ловът ѝ е неразрешен. Но искащите да се убедят, че в тези реки има риба, рибарите могат да се убедят и сами още на 1 февруари.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР