Рибата има нежно месо, което е много по-вкусно, ако е

...
Рибата има нежно месо, което е много по-вкусно, ако е
Коментари Харесай

4 начина да си изпечем риба

Рибата има нежно месо, което е доста по-вкусно, в случай че е приготвено вярно. Печенето на риба ви дава опция да контролирате температурата във фурната и да предпазите рибата от прегаряне.

Когато избирате риба, купувайте единствено такава с блестящи очи. При печене на риба постоянно загрявайте фурната на температура към 240 градуса.

Можете да изпечете риба по няколко метода. Много вкусна е постепенно изпечената риба. За тази цел е подобаваща сьомгата и други сходни риби.

Необходими артикули: 2 до 4 филета сьомга, малко зехтин, морска сол, 1 чаена лъжичка ситно нарязан свеж босилек, 1 лимон, нарязан на резени.

 Печена риба

Начин на подготвяне: Покрива се тава с лист алуминиево фолио, напръскан с лой. Слагат се филетата сьомга, измити и подсушени. Напръсква се със зехтин и се поръсва със сол.

Филетата би трябвало да са с кожата надолу, в случай че има такава. Напръскват се с малко лимонен сок и върху филетата се подреждат резени лимон. Пече се към 20 минути. Поръсва се с босилек при сервиране.

Вкусна е и рибата с пармезан.

Необходими артикули: 400 грама филе от бяла риба, половин чаена чаша настърган пармезан, половин чаша крутони, 2 чаени лъжички разтопено масло, 1 супена лъжица масло, сол и черен пипер на усет.

 Риба на скара

Начин на подготвяне: В тава, постлана с парче алуминиево фолио, се напръсква малко лой. Рибата се измива и се подсушава. В купа се смесват пармезанът, кротоните, маслото и зехтинът.

Филетата се поставят върху фолиото и се намазват със сместа с крутони. Рибата се пече към 10 минути. Рибата е подготвена, когато се пробива елементарно с вилица и пармезанът стане златист. Овкусява се със сол и черен пипер.

Цялата печена риба също е доста вкусна.

Необходими артикули: 1 цяла риба по ваш избор, малко зехтин, сол и черен пипер на усет, 1 лимон, нарязан на тънки кръгове.

 Риба във фолио

Начин на подготвяне: Рибата се измива доста добре и се почиства. Намазва се щедро със зехтин от вътрешната страна и извън. Поръсва се от вътрешната страна и извън със сол и черен пипер. Рибата се цялостни с резенчета лимон.

Слага се върху намазан с лой лист алуминиево фолио, комплициран в тава. Рибата се пече половин час и е подготвена, когато кожата й стане хрупкава.

Рибата може да се опече и увита във фолио. Това е елементарен метод, а рибата става доста вкусна.

Необходими са ви 4 филета риба, 1 лимон, 2 супени лъжици сметана, 1 супена лъжица нарязан магданоз, сол и черен пипер на усет, зехтин.

Всяко филе се поставя в настрана парче алуминиево фолио.

Намазва се щедро със зехтин, прибавя се половин супена лъжица сметана, малко магданоз, сол, черен пипер. Парчето се опакова добре във фолиото и се пече към 10-15 минути.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР