Рибари от Ченгене скеле ще се включат в инициативата на

...
Рибари от Ченгене скеле ще се включат в инициативата на
Коментари Харесай

Рибари от Ченгене скеле ще ловят отпадъци

Рибари от Ченгене скеле ще се включат в самодейността на Община Бургас " Риболов на боклуци ". Идеята е всеки от тях да извади от морето, колкото е допустимо повече боклуци. Любопитната еко акция започва на 1 септември и ще продължи до края на месеца.

Всеки риболовец от локалната рибарска общественост, който се включи в самодейността, ще би трябвало да изтегли събраното и извадено на брега количеството боклуци и да ги изхвърли в особено предназначен за акцията резервоар

Рибарите с най-богат " улов " ще получат дарове - ваучери за ловно-рибарско магазин.

Инициативата е част от плана на Община Бургас " Прилагане на ограничения за понижаване на морските боклуци в Бургаския залив ", който се извършва в партньорство с Фондация " Шанс за децата и природата на България ", както и Неправителствени организации " The Blue Army ", Исландия. Финансирането му е по Програма " Опазване на околната среда и климатични промени " на ФМ на ЕИП 2014-2021.

С дейностите по плана се цели възстановяване на екологичният статус на морските води в Бургаския залив и повишение на публичната осведоменост, съзнание и отговорност на жителите за понижаване и попречване на морските боклуци.

Продължителността на плана е 14 месеца.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР