Резултатите за тази седмица и няколко дни от блокадата са

...
Резултатите за тази седмица и няколко дни от блокадата са
Коментари Харесай

Борисов: Приказка за отваряне на Европа до края на март няма

" Резултатите за тази седмица и няколко дни от блокадата са положителни, само че по нищо не демонстрират, че пандемията в България ще завърши до Коледа ". Това сподели министър председателят по време онлайн лъчение във Facebook след Европейския съвет в Брюксел.
" Коледа и Нова година да се честват в стеснен фамилен кръг, без всеобщо събиране на хора - по този начин е в цяла Европа ”, прикани министър председателят.
Според него излизане от се чака в края на август или през октомври следващата година, при изискване че се имунизира 70% от популацията на Европа.
" Няма приказки за отваряне на Европа до март. Очаква се трета вълна и доста тежки рестрикции, съобщи министър-председателят.
„ Много гъвкаво и деликатно в България би трябвало да следим ограниченията, да внимаваме в салдото за натиска върху лечебните заведения. Радостна е новината, че всеки ден над 3 000 индивида оздравяват. Това е оптимизъм, само че би трябвало да сме доста умерени “, сподели още той.
„ Всички са доста обезпокоени от финансов-икономическите индикатори, тоест срутва на Брутният вътрешен продукт и на Европейски Съюз, и на европейските страни, и на Съединени американски щати. В същото време единствената страна, за която ЕЦБ дава своята прогноза за следващата година – до 6 % Брутният вътрешен продукт се оказва Китай. Оставям мненията и разсъжденията на всеки един от нас. Докато Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати и Европейски Съюз е минус 10 и минус 15 %. Затова поставихме въпроса и се прегледа за фискалните правила по какъв начин ще текат в идващите месеци “, изясни той.
" Обсъдиха се всички въпроси по имунизациите и благодарих на Фон дер Лайен, че Европейска комисия задейства организациите по медикаментите. Никога нямаше да можем да се разберем сред държавите-членки за. Това е голям труд, който извърши Урсула ", сподели още Борисов.
" Първата ваксина, която е на минус 70 градуса, във всички огромни градове към този момент сме подготвили: София, Пловдив, Варна, Бургас фризерите за запазване на имунизацията. На 28-и, 29-и, когато дойдат, по едно и също време всички страни, ще имаме тази логистика незабавно, в това число в случай че дойдат и преди Нова година, да създадем организация за първите линии да се имунизират ", посочи министър председателят.
Според него бързите антигенни проби могат да бъдат в услуга на бизнеса и за бързи напредвания сред страните.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР