Резултатите са поразителни: Като общество сме склонни към нереалистични стандарти“ Изглежда,

...
Резултатите са поразителни: Като общество сме склонни към нереалистични стандарти“
Изглежда,
Коментари Харесай

Изкуственият интелект показа как изглеждат перфектните мъж и жена

Резултатите са поразителни: „ Като общество сме склонни към нереалистични стандарти “

Изглежда, че мъжете в действителност избират русокоските, а дамите си „ падат “ по висок, хубав и мургав мъж.

Поне по този начин счита изкуственият разсъдък, който сътвори изображения на съвършени мъже и съвършени дами въз основата на разбор на милиарди фотоси от разнообразни обществени мрежи и профили на хора, за които се счита, че са красиви и привлекателни.

Групата за информираност за питателните разстройства The Bulimia Project изиска от AI да сътвори идеалните женски и мъжки тела въз основа на това, което е получило най-вече лайкове и мнения в обществените медии.

Изследователите на тази организация откриха, че съгласно дадените параметри най-желаната жена е тази, която има руса коса, бронзов загар, кафяви очи и стройно тяло, до момента в който най-желаният мъж е с тъмни очи, изпъкнали скули и изразени мускули, оповестява „ Daily Mail “.

Проектът Bulimia тества разнообразни генератори на изображения, с цел да дефинира по какъв начин наподобява концепцията на AI за идеалното и за двата пола. Тя като че ли предлага остаряло схващане за хубост – бялата раса, само че и загорелите, слаби и мускулести хора.

Изкуственият разсъдък получи резултата, като потърси в интернет съществуващи фотоси и по-късно сътвори нови въз основа на тези резултати. Смята се, че е взето поради взаимоотношението със фотоси от обществените мрежи, в това число лайкове, мнения, както и търсения в интернет.

Почти 40 % от изображенията, изобразяващи „ съвършени “ дами, включват фотоси на руси дами, 30 % са с кафяви очи, а повече от половината са с бронзов загар. Почти 70 % от „ съвършените “ мъж имат кестенява коса, а 23 % имат кафяви очи. Подобно на дамите, множеството от мъжете имат бронзов загар, а съвсем половината са с бради.

Много от тях са добре поставени, а също така имат черти като плътни устни, кожа без бръчки и пори, идеални носове и всичко, което ни припомня за честото потребление на филъри и пластични интервенции в актуалния свят.

„ В ерата на филтрите на Instagram и Snapchat никой не може рационално да дава отговор на стандартите, избрани от обществените медии. Така че за какво да се пробвате да постигнете нереалистични идеали? Както душевен, по този начин и физически е по-здравословно да поддържаме упования по отношение на облика на тялото си в областта на действителността “, споделиха от организацията.

Джеймс Кампигото, публицист от Флорида, който взе участие в плана, сподели, че желаят да слагат под въпрос пристрастието на изкуствения разсъдък и заплахата, която носи, както и силата на обществените медии, които съставляват опасност, изключително когато се употребяват от младежи.

Проучване от 2019 година от университета в Монреал има за цел да изследва нездравословните резултати от дълготрайното потребление на обществени медии върху визията за себе си. Екипът там наблюдава 4000 младежи на възраст от 12 до 16 години за интервал от 4 години, като откри, че избрани форми на обществени медии и телевизионни излъчвания подхранват възходяща серпантина на меланхолия.

Година след година младежите демонстрират приблизително възходящи признаци на меланхолия. За всеки спомагателен час, прекаран от младежите в обществени медии или гледане на телевизия, те оповестяват, че това е асъдействало за понижаване на тяхното самочувствие и увеличение на депресията.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР