Резултатите от проведените тази седмица срещи с политически партии и

...
Резултатите от проведените тази седмица срещи с политически партии и
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Водим позитивна кампания с конкретни предложения и грижа за хората

 " Резултатите от извършените тази седмица срещи с политически партии и неправителствени организации са доста положителни. Досега имаме срещи с 35 партии и цивилен сдружения. Обединява ни една цел - да си помогнем да подсигуряваме транспарантен и почтен избор, да дадем вяра на хората и сигурност да излязат да гласоподават “. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия в предаването " Неделя 150 “ по БНР. Тя добави, че гласуването не е по-опасно от това да отидеш да пазаруваш.

" Всяването на боязън у хората от заболяването е целеустремено, с цел да ограничи интензивността. Бихме желали да призовем всички български жители да упражнят правото си на глас. Един от методите да се промени модела на ръководство на България посредством всеобщо гласоподаване “, безапелационна е Нинова.

По думите й настояванията за видеонаблюдение на процеса на преброяване на бюлетини и сключване на протокола, за изчистване на “мъртвите души “ от описите посредством дейна регистрация, сигурно ще покачат прозрачността на изборния развой и са гаранция за почтен избор.

" Ние внасяме тези оферти в продължение на 4 години, а това че ръководещите не желаят да ги одобряват демонстрира едно – не желаят транспарантен и почтен избирателен развой. Ако в предходните години единствено ние отстоявахме тези претенции, то през днешния ден сме доста. Не единствено партиите, с които се събрахме и с които следва да се забележим, само че болшинството от българските жители го желае. Така че неподкрепяйки нашето предложение застават против тези хора “, означи водачът на българските социалисти.

Лидерът на Българска социалистическа партия изясни и че срещите с партиите не са предизборна коалиция за присъединяване в изборите или следизборна за ръководство на страната - те са за почтени избори.

Кампанията, която ще води Българска социалистическа партия е съответна, с оферти за проблемите, които стоят пред страната и хората, положителна и с грижа за хората, стана ясно по време на диалога.

" Конкретна акция значи с по няколко оферти за решение на всеки проблем “, посочи Нинова и конкретизира: " В опазването на здравето – лечебните заведения няма да са търговски сдружения, Данък добавена стойност на медикаменти ще бъде 9%, опазването на здравето ще мине на районен принцип, заплатите на медицинските фрагменти ще бъдат с базова заплата. В сферата на стопанската система – приоритет дребни и междинни предприятия и родно произвеждане, капиталов и гаранционен фонд, който да оказва помощ на компаниите, електронни регистри за унищожаване на бюрокрацията и тежката администрация. В земеделието – с държавни средства създаване още веднъж на напоителни системи, преразглеждане на всички концесии на язовирите, вложения във обновяване водопреносната мрежа в градовете “.

разясни какво значи " с грижа за хората “: " Семейно подоходно облагане, безвъзмездни учебници, безвъзмездни детски градини, преизчисляване на всички пенсии, въвеждане на прогресивно подоходно облагане, без да се пипа корпоративния налог “.

На въпроса от кое място ще се вземат тези пари, отговори по този начин: " Пари има за всичко, просто доста се краде. Зависи по какъв начин се разпределят, с каква цел, до кого стигат. Нашата грижа е да стигнат до хората и до компаниите. Близо 10 милиарда изтичат някъде годишно. “

 

По думите й след директния избор за ръководител, партията е консолидирана и мобилизирана: " На директния избор 80% поддържаха избрана линия на политика, не просто мен като ръководител. Такова болшинство не е постигала никоя партия, по никой въпрос, не е постигано и на други избори. Има и недоволни, само че те са малцинство и мисля, че този проблем за партията е решен “, съобщи Нинова като добави: " Няма нищо по-демократично да дадеш властта на хората те да избират. Организационната промяна, която не преставам да върша в партията, е още една стъпка в тази посока. “

Нинова уточни изрично: " Край с това партията да се употребява за персонална полза и в случай че управляваме държавните постове да се употребяват за персонална полза. Това, което вършим вътре в партията е поръчка за метод на ръководство на страната – чисто, транспарантно, честно към хората, които са те изпратили там “.

Попитана допустима ли е коалиция с ГЕРБ, отговори: " Имаме образеца на протичащото се в Европа, където такива огромни обединения, формирани в името на народен сякаш интерес, доведоха до срив и на левите и на десните партии. И по идеологически, и по политически, и по морални аргументи считам, че такива обединения не са положителни “.

Българската социалистическа партия има да зададе доста въпроси по повод централата АЕЦ-Козлодуй, тъй като няма задоволителна информация, съгласно ръководителя на Българска социалистическа партия: " Има ли дефинитивно решение да се постави завършек на плана Белене? Направена ли е оценка - и финансова, и икономическа, и енергийна? И в двата разновидността какво значи това за България “.

съобщи, че партията ще излезе с позиция, откакто им бъде отговорено.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР