Резултатите от поредните предсрочни избори, които фрагментираха още повече Народното

...
Резултатите от поредните предсрочни избори, които фрагментираха още повече Народното
Коментари Харесай

Трябва ли лидерът на БСП Корнелия Нинова да подаде оставка?


Резултатите от следващите предварителни избори, които фрагментираха още повече Народното събрание в условия на невиждано ниска изборна интензивност, ни карат да създадем няколко важни  извода. Макар и без партньори  в Народното събрание, ГЕРБ остава желаната от гласоподавателите партия. Взаимно отричащите се Движение за права и свободи и „ Възраждане ” се подкрепиха една друга за още по-добър резултат. С появяването на  дуото Петков-Василев на политическия терен, безконечният втори – столетницата, социалистическата партия на България, отиде в края на политическата редица от играчи.

 
-->
Налага ли това промяна на треньора или Българска социалистическа партия ще одобри да е запаса с сред осемте и 10 % електорална поддръжка? Темата дискутираха в предаването „ Челюсти ” социалистът Александър Симов и социологът Андрей Райчев.

Според Александър Симов диалог в Българска социалистическа партия е по-голям от Корнелия Нинова. По думите му актуалният водач на столетницата е направила промяна с идването си, която той самият поддържа и до през днешния ден. „ Първо вкара мандатността в партията, което провокира голямо бружение, несъмнено продължава да има неодобрение. За мен това е потребно в Българска социалистическа партия като обновяване. Най-важната промяна за мен е основна – директният избор на ръководител ”, акцентира социалистът. Симов е безапелационен, че въпросът за оставката на Корнелия Нинова сега не е най-важният. Според социолога Андрей Райчев твърденията на Симов звучат двояко – тя е направила положителни промени в партията, само че те са довели до неприятен резултат.

Двамата разясниха и патовата обстановка, в която изпадна 48-ия парламент. Според Александър Симов ГЕРБ е „ бунището с радиоактивни боклуци на българската политика ” и той не може да си показа другите партии, изключвайки Движение за права и свободи, да поддържа претендента на ГЕРБ. Според Андрей Райчев гласоподавателите са споделили две неща и те взаимно си опонират. „ Първо изречение: Никога с тези другите. Втората команда е „ Обезателно направете нещо дружно ”, твърди социологът.

Източник: Нова телевизия
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР