Резултатите от местните избори са като горещия шоколад без захар.

...
Резултатите от местните избори са като горещия шоколад без захар.
Коментари Харесай

Любомир Стефанов: На местния вот партийните етикети от централите в София изчезват

" Резултатите от локалните избори са като горещия шоколад без захар. Мирише като шоколад, вкусно е като шоколад, постоянно остава малко горчив привкус, само че въпреки всичко си пил шоколад, т.е. си печеливш, без значение какъв брой си изгубил и какъв брой си спечелил. Това са единствените избори, където всички са печеливши ", сподели в изявление за политологът Любомир Стефанов, учител в Нов български университет. Той няма подозрения, че обединението ще оцелее след локалния избор.

" Кампанията на локалните избори има в действителност огромно значение, тя е характерна за съответната локална общественост. Всякакви партийни етикети от централите на партиите в София и други места изчезват ", посочи Стефанов.

" Ако се подведем по някакъв общоприет разказ, нещата няма да наподобяват по никакъв начин добре. На локалните хора би трябвало да се приказва по локален метод ", безапелационен е политологът.

Стефанов предизвести, че сметките на партиите могат да излязат криви, в случай че се вършат без гласоподавателите, които имат финалната дума.

" Няма по какъв начин да си създадем сметката двама претенденти (Терзиев и Хекимян в София - бел. ред.) да си създадат псевдокампания, с цел да завоюва единият, по този начин щото да се получи националната скица. Може да има такива претекстове в обществения роман. Подобни приказки ги приписвам по-скоро като на отношение към електората като към стадо овце. "

" Ще бъде зрелищно, ексцентрично и няма да наподобява на класическа партийна акция. Може би това е скритата цел. Зависи какъв жанр акция ще изберат. Двете съществени кандидатури – на ПП-ДБ и на ГЕРБ, не допускат изострен партиен конфликт с нараснала температура ", счита политологът.

" Няма по какъв начин да не се направи проверка на настоящето ръководство на столицата ", уточни Стефанов по отношение на версията, че с претендент като Хекимян ГЕРБ ще сервира успеха на ПП-ДБ с ангажимента да не се рови в досегашното ръководство.

" Няма по какъв начин да подминем тези неща. Тези тематики просто не ги виждам по какъв начин изчезват. "

" В момента е безусловно спекулиране. Правим акцията на някоя партия. Избирателната интензивност ще дефинира дали ще има втори тур и кой ще отиде. Възможно е да бъдем сюрпризирани. Ако се окаже, че господин Терзиев не стигне втори тур, какво вършим ", разяснява политологът, запитан за възможен балотаж сред претендентите на Промяната и на ГЕРБ.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР