Резултатите от анализа на почвените проби, взети в Исперих през

...
Резултатите от анализа на почвените проби, взети в Исперих през
Коментари Харесай

РИОСВ: Няма превишения на праговите норми за нефтопродукти в Исперих

Резултатите от разбора на почвените проби, взети в Исперих през юни, не демонстрират превишения на праговите правила за нефтопродукти , оповестиха от екоинспекцията в Русе.

Пробонабирането е осъществено от Регионална лаборатория в Русе, при изключителна инспекция на екоинспекцията след получен сигнали от органите на реда и жители за нерегламентирано изхвърляне на нефтопродукти в региона на оборудване на ВиК оператора в града.

Експертите на Регионална инспекция за опазване на околната среда на място са открили изхвърляне на отпадъчни нефтопродукти в региона на оборудването в парцел, стопанисван от локален автосервиз.

На притежателя на сервиза са формирани два акта за нарушавания на Закона за ръководство на отпадъците - за нерегламентирано изхвърляне на нефтопродукти и по тази причина, че не е осъществена подредба на отпадъците, формирани от активността на автосервиза.
 РИОСВ-Русе
Втора инспекция е открила, че дадените наставления за разчистване на терена и за издаване на нужните документи за реализиране на активността, са изпълнени . По случая се води следствие.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР