Резултатът от преговорите за Brexit зависи от Лондон и възможността

...
Резултатът от преговорите за Brexit зависи от Лондон и възможността
Коментари Харесай

Туск: Резултатът от преговорите за Brexit зависи от Великобритания

Резултатът от договарянията за Brexit зависи от Лондон и опцията за отвод от развода с Европейски Съюз остава отворена за Кралството, съобщи ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск.
На сесия на Европейския парламент в Страсбург Туск добави, че Европейски Съюз ще може да реагира на всеки сюжет, " стига да не сме разединени ".
„ Всъщност от Лондон зависи по какъв начин това ще свърши – с добра договорка, без договорка или без Brexit “, уточни някогашният полски министър председател и добави: „ Успяхме да изградим и поддържаме единение измежду (останалите – бел.р.)27 страни-членки, само че най-тежкият стрес-тест остава пред нас “.
Коментарът идва дни откакто европейските водачи се съгласиха да стартират подготовката за идващия стадий от договарянията за комерсиалните връзки след излизането на Кралството от съюза и съглашение за преходния интервал, съобщи AFP
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер от своя страна акцентира пред Европейския парламент, че Комисията, която дава отговор за договарянията от страна на Европейски Съюз, е настроена оптимистично. „ Комисията не договаря с неприятелски звук “, сподели Юнкер, който по-рано отхвърли появилите се в медиите известия, че Мей го е молила за помощ. „ Искаме съглашение. Тези, които не желаят такова, нямат другари измежду Комисията “, добави той.
Бавният прогрес в договарянията основава опасения, че Англия може да напусне Европейския съюз през март 2019 година без съглашение, оставяйки след себе си стопански и юридически безпорядък.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР