Резултатът от основния ремонт на пространството пред църквата „Св. Седмочисленици”

...
Резултатът от основния ремонт на пространството пред църквата „Св. Седмочисленици”
Коментари Харесай

Архитектът на проекта пред „Св. Седмочисленици”: Когато го видите накрая, ще кажете „Страхотно е!

Резултатът от главния ремонт на пространството пред църквата „ Св. Седмочисленици” в София провокира доста рецензии и още повече насмешки.
Ремонтът на градинката пред „ Св. Седмочисленици ” – сред възмущението и хумора (СНИМКИ) Настилката пред църквата стана мотив за редица колажи и подигравателни статуси
Основният проблем съгласно множеството критици е в избора да се слагат плочки, които припомнят за интериор в баня.

Пространството е в центъра на столицата и е съседен площад към ул „ Граф Игнатиев”, по която също тече ремонт, също подложен на критика за осъществяването и подбора на материали.
Ремонтът на ул. „ Граф Игнатиев ” разгневи столичани Столичната община и компанията реализатор приканиха за приемливост и дадоха обещание, че столицата ще наподобява по радикално друг метод, откакто цялостният ремонт завърши
Водещ архитект на огромния ремонт в центъра на София е арх. Иво Наптелеев .

Той излезе през днешния ден пред медиите, с цел да отбрани плана си:

Харесва ли ви осъществяването?

Съчетанието на частите е най-важно в един план и това може да се откри, когато планът бъде в действителност приключен. Естествено, че съм уверен в качествата на плана и това, което виждаме сега, ме кара да си представям, че той ще стане в действителност подобен, какъвто сме го замисляли, т.е. извънредно добър. (…) Аз настоявам, че София в тази част от центъра ще бъде една извънредно модерна и извънредно по-качествена среда от това, което е правено до този миг.

Има ли проблеми в осъществяването?

Проблеми в осъществяването сигурно има, само че те са местни. Естествено е когато работят 200 индивида, че не всичко става по най-хубавия метод, т.е. с идеалната геометрия, с идеалното разположение, по отношение на шарката, само че нашата работа и тази на надзорника, ние сме безусловно всеки ден тука, по два-три часа. Няма различен приоритет, който да се съпостави с тази задача. Така че, където забележим нещо, ние обръщаме внимание, несъмнено на управителното звено. Няма да позволи детайлите бъдат компрометирани.

Материалите са такива, каквито са специфицирани. Те за нашите условия са най-хубавото допустимо, което на локалния пазар може да се появи. Това, което чухме, по този начин не малко отрицателни оценки Това, на което сме стъпили, е една система, която за първи път се ползва в София. Има я приложена единствено в Несебър сега. Ние сме употребили извънредно и непознат опит. Площад в Мюнхен е с подобен материал. Ако някой споделя, че този материал не е първокласен, той просто няма компетентност.

Критиките на са към материала, а към шарката, че е като в баня .

Всеки може да каже всичко. Аз персонално не употребявам обществените мрежи, тъй като се омерзявам от хейтърството, което е стопроцентово. Аз не видях едно позитивно изявление. И това не значи обаче, че тези, които се изричат, не го вършат единствено поради спорта да ненавиждат и да показват отрицателна сила. (…) Има един огромен проектант тук, който споделя: „ Самия план приказва, а думите няма по какъв начин да предадат, това, което е самият проект”.

Така че, когато план се приключва, в частност „ Св. Седмочисленици”, когато се измие и видите нюансите, които преливат от сиви към цвета на един от паметниците на архитектурата у нас, аз съм уверен, че вие би трябвало да кажете: Страхотно е! Това доста ми харесва!

Цялото изказване на арх. Иво Пателеев може да чуете във видеото:

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР