Резултат от мерките за олекотяване на ученическите раници може да

...
Резултат от мерките за олекотяване на ученическите раници може да
Коментари Харесай

МОН обещава по-леки раници за учениците още от втория срок

Резултат от ограниченията за олекотяване на ученическите раници може да има още при започване на втория образователен период, съобщи зам.-министърът на образованието Таня Михайлова, представена от "Фокус ".
Днес родители в няколко града в страната проведоха надпреварване с раници под мотото "На непознат тил и 10 училищен раници са малко ". Зам.-министърът призна, че този проблем не е от през днешния ден или от през вчерашния ден. „ Спомням си от 2010 година за акцията „ Училище без тежест “. Пак ви споделям – не желая да е акция, а целенасочена политика на всички хора, ангажирани в МОН ", разяснява Михайлова.
"Кога са първите забележими резултати? В учебно заведение според от опциите на равнище институции могат да се получат и още при започване на втория период “, сподели Михайлова. По думите? се приготвят много срещи с шефовете на учебните заведения и с учителите. Сред ограниченията, които мислят от МОН, са когато е по-голям размерът на учебниците, според от опциите, се планува да се разделят на части.
"Обмисляме и вид за избор на хартия – обемната хартия, която пък е по-лека, само че път надлежно като качество няма да бъде същата както пълноцветният щемпел на офсетовата хартия “, сподели още Таня Михайлова.
По думите й главният проблем се получава в 5. клас, тъй като тогава учениците към този момент могат сами да вървят на учебно заведение и сами носят раниците си и когато и предметите стават повече ", разяснява Михайлова. По думите? обезпечаването на шкафчета, в които учениците да държат учебниците си е въпрос на виждане и благоприятни условия на обособените учебни заведения.
„ Уважаеми възрастни, родители, учители, шефове на учебни заведения, на организации, министри, депутати, замисляли ли сте се в миналото какво би било да тичаме няколко минути с раница на тил? Не с каква да е раница. А с ученическа. От тези, 6-7-8-килограмовите, които децата носят всеки ден на училище”, се споделя в послание на уредниците на самодейността.
Омбудсманът Мая Манолова също взе участие в събитието.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР