Резолюцията на германския парламент за утвърждаване на македонската идентичност, език

...
Резолюцията на германския парламент за утвърждаване на македонската идентичност, език
Коментари Харесай

Любчо Георгиевски: За да бъдеш истински македонец, трябва 100 процента да мразиш българарите

„ Резолюцията на немския парламент за одобряване на македонската еднаквост, език и просвета по своя формат, наличие и интернационална тежест е равна на тази на Коминтерна от 1934 година ”, написа във Facebook страницата си някогашният министър председател на Република (Северна) Македония Любчо Георгиевски, припомняйки, че такива актове са признати от Титова Югославия и България по времето на Георги Димитров. 

 

„ Така македонският народ към този момент е в Книгата на върховете на Гинес за този вид характерно признание на идентичността ”, написа Георгиевски, който прецизира, че с такива документи не могат да се похвалят „ даже самите германци ”, както и англичаните, французите, италианците, американците или канадците.

 

„ Сега не мога да се начудя на омаловажаването и игнорирането на тази резолюция от всички тези бранители на македонската еднаквост. Изведнъж се оказа, че тя няма  значение? Изглежда, че с цел да бъдеш същински македонец, би трябвало 100 % да мразиш българите, даже и в лична щета ”, написа Георгиевски.

 

Реакцията му идва, откакто немският Бундестаг одобри резолюция, обвързвана с Република Северна Македония, която през вчерашния ден стана обект на мнения и от страна на опозицията и на ръководещите. 

 

В изявление за ТВ 24 Трайко Славески, член на Изпълнителния комитет на ВМРО-ДПМНЕ, разяснява, че приветства резолюцията, само че „ в случай че Германия е била във опция по някакъв метод да предотврати следващото несъгласие, наложено от България, това щеше да е направено до момента ”, а резолюцията „ не взема решение казуса с желанията на България, която изцяло отхвърля идентичността на македонския народ, език и нация ”.

 

От своя страна в изявление за Канал 5 министър председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски, който също приветства резолюцията, определяйки я като „ недвусмислена поддръжка за присъединение на Северна Македония към Европейски Съюз с нейната еднаквост, език, просвета и история като част от цялостната мозайка на европейската просвета ”, предложи на опозицията да се замисли за какво резолюцията не е била подкрепена от „ партньорските и сестрински партии на ВМРО-ДПМНЕ ”.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР