Резистентността на бактерии към лекарства са причинили смъртта на над

...
Резистентността на бактерии към лекарства са причинили смъртта на над
Коментари Харесай

Супербактериите заплашват модерното здравеопазване

Резистентността на бактерии към медикаменти са предизвикали гибелта на над 33 000 души в Европейския съюз през 2015 година Това демонстрират данни, оповестени тази седмица, с което се предизвестява, че супербактериите " заплашват модерното опазване на здравето ".
В изследване, оповестено в списание The Lancet Infectious Diseases, екип от лекари в целия Европейски Съюз прегледа данни за повече от дузина комбинации от резистентни на антибиотици бактерии в целия континент и създаде модел за зараза и смъртност на пет типа бактерии.
По-голямата част от смъртните случаи се счита, че са настъпили при кърмачета на възраст под 12 месеца и при хората над 65-годишна възраст, съобщи БГНЕС.
Най-голяма е смъртността в Италия и Гърция, като единствено Италия регистрира повече от една трета от всички смъртни случаи, породени от супербактерии в Европейски Съюз през изследваната година.
Тъй като потреблението на антибиотици се усилва в международен мащаб, лекарите постоянно са сигнализират за многочислени резистентни бактериални варианти.
Екип от учени в Австралия предизвести през септември за разпространяването на бактерии, ваксинирани против всички известни медикаменти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР