Резервирането на първия час при гинеколог може да бъде плашещо.

...
Резервирането на първия час при гинеколог може да бъде плашещо.
Коментари Харесай

Как да подготвите дъщеря си за първия гинекологичен преглед?

Резервирането на първия час при гинеколог може да бъде плашещо. Това управление може да ви помогне да научите по кое време да насрочите прегледа, какво да очаквате и по какъв начин да подготвите щерка си за него:

Периодът сред 13-18 години, когато тялото на вашето дете минава през пубертета, е значим интервал в развиването. През тийнейджърските години (или юношеството) телата им ще се трансформират по доста фундаментални способи, душевен и физически. И защото репродуктивната система на тялото узрява, младежите ще би трябвало да имат постоянни прегледи, с цел да се обезпечи здравословното им развиване. Това е изключително значимо за девойките, които са склонни да стартират пубертета по-рано от момчетата.

Значението на гинекологичните прегледи за тийнейджърките
По време на пубертета в тялото на вашата щерка настъпват доста промени. За девойките, които стават дами, това значи промени като скокове в растежа, развиване на гърдите, срамно окосмяване и началото на менструалния цикъл. Тези промени могат да стартират още на осемгодишна възраст при някои девойки, тъй че подготовката на вашето дете е извънредно значима за физическото и персонално здраве.

 Добави изложение

Освен това измененията в репродуктивната система на вашето дете ще значат доста неуместни диалози за секса и смисъла на полово здраве. Рутинните прегледи подсигуряват, че тя е здрава и й оказват помощ да разбере по-добре какво се случва в тялото й.

Най-доброто време за начало
Годишните прегледи, фокусирани върху зрялата репродуктивна система на вашия младеж, би трябвало да стартират сред 13-15-годишна възраст. Важно е да наблегнете значимостта на постоянните визити, даже в случай че няма съответно недоволство, с цел да поддържате здравето на вашия младеж.

Създаването на атмосфера, в която детето ви може да се усеща уверена, като приказва за протичащото се, до момента в който узрява, е значимо както за вас, по този начин и за нея. Често визитите могат да се отнасят до разискване на измененията и възприятието за сигурност освен това със експерт, а не за повсеместен обзор. Възможността да говорите намерено за менструалния цикъл на вашия младеж, нейните разрастващи се полови привички и смисъла на бременността и предварителната защита на полово излъчени заболявания е значимо, когато тя съзрява в женственост.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Намиране на гинеколог за вашето дете
 Добави изложение

Първата стъпка е да намерите подобаващ лекар. Майките постоянно водят дъщерите си при личния си гинеколог. Като опция можете да се обърнете към педиатри и фамилни лекари, които да ви дадат съвет и да ви насочат към експерти, които познават. Семейни другари и родственици също могат да дадат рекомендации. Можете също да потърсите доктор, като потърсите онлайн рекомендации и мнения.

Много е значимо да се консултирате с щерка си при избора на експерт. Попитайте я да вземем за пример дали ще се усеща по-удобно при мъж или жена.

Какво да очаквате по време на първия обзор?
Преди да отиде на първия си обзор, значимо е да дадете на щерка си визия какво да чака, с цел да й помогнете да се усеща в сигурност и сигурност, в случай че се опасява. Също по този начин е значимо да знаете дали желае да дойдете с нея или желае да отиде сама. Създаването на връзка с някой, който се грижи за персоналното й здраве, е значимо.

Ще бъдат взети съществени неща като тегло, височина и кръвно налягане, с цел да се получи изходно положение на здравето на щерка ви. Проверки като прегледи на гърдите и таза се вършат единствено когато е належащо и не са типични за първи обзор. Тези и други прегледи като цитонамазки не се вършат, до момента в който не навърши 18 години.

По време на прегледа щерка ви ще бъде запитана за неща като нейната здравна история, нейния менструален цикъл и дали е полово дейна или не. Проблеми, свързани с месечния й цикъл, като болки или щедро течение, могат да дефинират дали се случва нещо друго. Повечето лекари се стремят да бъдат съпричастни по време на първата среща с нова пациентка. Те би трябвало да обяснят какво вършат и за какво го вършат и да оставят момичето да задава въпроси.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР