Резервациите за коледно-новогодишните празници в Банско са двойно повече в

...
Резервациите за коледно-новогодишните празници в Банско са двойно повече в
Коментари Харесай

Двоен ръст на резервациите в Банско за празниците

Резервациите за коледно-новогодишните празници в Банско са двойно повече спрямо предходната година. След формалното разкриване на зимния ски сезон в Банско упованията на туристическия и хотелиерския отрасъл са оптимистични.

Голяма част от хотелите в Банско към този момент претъпкани за идните празници. Традиционно за Коледа повече резервации има от българи, а за посрещането на новата година - от чужденци.

Най-много туристи се чакат от Гърция.

" През предишните уикенди, това беше преобладаващия поток туристи. Спазват разпоредбите, дисциплинирани са ", разяснява Зорка Тамбукиева - секретар на туристическия отрасъл в Банско.

По думите на мениджъра на хотел в Банско Иванка Банкова, с изключение на резервации, в града има сериозен брой анулации, имайки поради несигурната Коронавирус конюнктура. Според кмета на Банско Иван Кадев пък след сполучливия летен сезон в курорта, няма спънка зимният също да бъде сполучлив, макар ограниченията против COVID-19.

" Банско 8 пъти е приет за туристически град и ски курорт.

Зелени документи в курорта ще се изискват единствено в хотелите и заведенията за хранене. На лифтовете е наложително само носенето на защитни маски. До 26 декември цените за въжен превоз картите остават на равнищата си от предходната година. След това обаче ще се покачат с 12%, което ще увеличи цената на дневната карта до 79 лева за възрастен. Заради изобилните снеговалежи през последните седмици, изискванията на пистите са отлични. Опасността от лавини отвън обозначените за каране на ски места остава действителна.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР