Резервациите, които са си направили хората за почивка в Банско

Резервациите, които са си направили хората за почивка в Банско ...

КЗП: Не отменяйте, а отлагайте планираните почивки.

Резервациите, които са си направили хората за почивка в Банско са спрени като изпълнение и се призовава за спокойствие у потребителите, каза в студиото на сутрешния блок на БНТ Димитър Маргаритов, председател на КЗП.
Ако сега тръгнем да си търсим парите, това ще доведе до фалити, подчерта той. В тази ситуация най-разумният ход е да се отложат нещата.
Към момента не е необходимо да отлагаме планирани летни почивки. Извънредното положение е със срок 13 април. Ако се стигне до ситуация, в която няма да се състоят планирани пътувания, правилното поведение е да се отложат във времето. За това имат готовнотст туроператори, хотелиери и авиокомпании, обясни Маргаритов.
"Когато имате съмнение относто това дали планирани полети, които вие не искате да осъществите, са отменени или не са и нямате достатъчно надеждна връзка с авокомпанията се обръщайте и към въздухоплавателната администрация, за да се решат нещата легитимно.", каза Димитър Маргаритов.
Колко могат да поскъпнат лекарствата и медицинските консумативи?
Има сигнали за спекула с цените. Хората усещат, че търговци се опитват да завишават цени. Към момента няма инструмент за санкционирани при вдигане на цените, освен ако тя не е нормативно регламентирана.
При проверките, които се извършват, са попаднали на случай с аптека, която продава дезинфектанти без обявяване на цената. Има и случаи, в който се продават предпазни средства на много висока цена и не се издава касов бон.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 18 мар Бременност, раждане и коронавирус, какво трябва да знаете

Източник: actualno.com