Рейнджърс отстрани Борусия Дортмунд в плейофа преди 1/8-финалите в Лига

...
Рейнджърс отстрани Борусия Дортмунд в плейофа преди 1/8-финалите в Лига
Коментари Харесай

Борусия Дортмунд напусна Лига Европа след ново голово шоу на Аиброкс

Рейнджърс в профил Борусия Дортмунд в плейофа преди 1/8-финалите в Лига Европа. Двата отбора приключиха 2:2 в Шотландия и с общ резултат 6:4 сините не престават напред в конкуренцията, за сметка на един от огромните любимци за спечелването ѝ.

Шотландците изцяло си заслужиха грандиозния триумф. Те играха двата доста мощни мача – преди седмица на „ Сигнал Идуна Парк “ и след това на личен терен.

Джеймс Таверние вкара за 1:0 от дузпа в 22-рата минута. Борусия върна интригата, откакто направи цялостен поврат още преди почивката. Джуд Белингам и Дониел Мален се разписаха. Рейнджърс обаче стартира доста нападателно второто полувреме и в 57-ата минута изравни с втория гол на Таверния.

Попадението на бранителя като че ли дефинитивно пречупи футболистите на Марко Розе, които просо нямаха отговор. Домакините даже можеха да стигнат до трети гол, само че направиха няколко пропуща от чисти обстановки.

Първата опция се откри пред домакините във 2-рата минута. Джеймс Таверние центрира в наказателното поле от фал. Алфредо Морелос стреля с глава, само че прати топката високо над вратата на Грегор Кобел.

Две минути по-късно шансът покри шотландците. Юлиан Брандт извърши корнер. Джуд Белингам съумя да изпревари бранител и отблизо разстояние отклони топката по посока вратата. Тя обаче рикошира в десния непряк дирек и не попадна в мрежата.

Постепенно гостите откриха надзор върху срещата и по-настоятелно търсиха гола. Четвърт час след началото Тома Мюние получи от Торган Азар и навлезе в наказателното поле. Той се строполи на земята, само че основният арбитър беше безапелационен, че няма учредения за дузпа.

Малко по-късно Марко Ройс откри Белингам, който стреля от границата на наказателното поле, само че около задачата.

В 21-вата минута Райън Кент смени внезапно посоката и навлезе в наказателното поле на Борусия. Юлиан Брандт подложи крайник и препъна Кент. Реферът изрично уточни бялата точка. Зад топката застана Таверние, който преодоля Кобел за 1:0. Защитникът се разписа и в първия мач сред двата тима.

Четири минути по-късно Белингам проби и отклони към Брандт, който можеше да изкупи виновността си за дузпата. Неговият удар обаче беше в обсега на Алън Макгрегър, който съумя да избие.

Половин час след началото Дортмунд възвърне равенството и възвърна вярата си, че може да стигне до обрата. Дониел Мален напредна с топка в крайници и проба извеждащ пас. Защитник го пресече, само че подари топката на Белингам, който вкара.

В 35-ата минута Рейнджърс пропусна да вкара втори гол. Скот Арфийлд се озова самичък против Кобел, само че не съумя да го преодолее. Последва и добавка на Морелос, само че Матс Хумелс почисти топката от голлинията.

В ответната офанзива Дониел Мален стреля моюно от границата на наказателното поле, само че и Макгрегър блесна с чудесна интервенция. При корнера Борусия искаше дузпа за игра с ръка на Таверние, само че такава не беше отсъдена.

Три минути преди почивката вестфалци стигнаха до цялостния поврат в резултата. Брандт получи диагонален пас в наказателното поле. Той овладя и комбинира с Белингам. Младокът не съумя да нанесе удар, само че елегантно с пета продължи към Мален. От чиста позиция нападателят не пропусна.

До почивката Рейнджърс едвам не позволи трети гол. Нико Шулц изведе Дониел Мален, който внезапно смени посоката и потърси удар в близкия ъгъл, само че топката срещна външната страна на мрежата. В самия завършек на първата част Тома Мюние отклони меко центриране на Мален, само че право в ръцете на Макгрегър.

Рейнджърс стартира нападателно второто полувреме и сътвори няколко рискове за вратата на Кобел. В 50-ата минута стражът отрази рисков удар на Морелос. Шест минути по-късно колумбиецът още веднъж беше изтърван от отбраната на Дортмунд, само че Кобел запази мрежата си.

Натискът на домакините даде резултат и в 57-ата минута Таверние възвърне равенството с втория си гол в мача. Кевин Баси центрира отляво, а Таверние засече и прокара топката сред краката на Кобел.

В 63-тата минута играчите на Марко Розе доста добре разиграха топката. Торган Азар подаде към Мален, който изведе Марко Ройс очи в очи с Макгрегър. Германският нападател преодоля вратаря, само че си поведе дълго топката и не съумя да я прати в празната врата.

В 67-ата минута Морелос лиши топката от Емре Джан и се озова самичък против Кобел. Той не се полакоми и подаде към Райън Кент, за който остана по-лесното – да вкара на празна врата. Радостта на „ червено-черните “ обаче не търпя дълго, защото голът не беше зачетен поради нарушаване на Морелос против Джан. Наложи се интервенция на ВАР. Ситуацията беше противоречива, само че сякаш съдията по-скоро взе вярното решение.

Физическият ресурс на германците като че ли се изчерпа и набези към вратата на Макгрегър бяха все по-редки и по-редки. В 81-вата минута Щефен Тигес получи отляво. Влезлият преди минути като запаса центрира остро. Последва удар с глава на Юсуфа Мукоко, само че над задачата.

В 1-вата минута от добавеното време Рейнджърс можеше да направи успеха си още по-убедителна. Кент сподели добра техника и се откъсна при бърза контраофанзива. Той опита диагонален удар по земя, само че Кобел плонжира и избави.

Така Рейнджърс стигна до крайния триумф, а присъединяване на Борусия в евротурнирите през сезона завършва. Играчите на " жълто-черните " поздравиха многочислената си агитка на " Айброкс " със сълзи в очите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР