Революционна идея за данъците разви бившият царски вицепремиер Николай Василев,

...
Революционна идея за данъците разви бившият царски вицепремиер Николай Василев,
Коментари Харесай

Революционна идея за данъците. Николай Василев запали фитила

Революционна концепция за налозите разви някогашният царски вицепремиер Николай Василев, който Слави Трифонов предложи за министър председател. Данък общ приход и налог облага да слязат от 10 на 9%, като контрапункт на повдигане на налозите. Така можем да имаме уравновесен бюджет. В туризма предлагам 5% Данък добавена стойност, а целият налог да намалее до 18% за всички браншове, възпламени фитила Василев в предаването " Офанзива " по Нова тв.

" В България няма закон, който да задължава веригите да поставят съответна цена. Надценката може да е и 1000% - това е пазарна стопанска система. Конкуренцията сред магазините води до пазарна цена. Анализ и информация за цените може, само че контролът се назовава комунизъм и ние бягахме оттова. В Бюджет 2022 съвсем нямаше финансови разноски, а обществените го издъниха. През последните 2 години и автомагистрали и поддръжката на пътища изгърмяха ", акцентира той.
-->
" Търговските аташета не трябва да се занимават със счетоводство на супермаркети. Само Унгария вкара таван на цените, а там е най-високият недостиг и най-високата инфлация. България изостава с всички стратегии и пари по ПВУ ", уточни икономистът. И добави, че когато строителите изкопчват повече пари от страната с висок корупционен риск, това се назовава " маймунски практики ".

" Пенсиите е най-добре да се подвигат, само че с по-голям стопански напредък. Против съм нарастването, което не е покрито с бюджетни доходи, а с задължения. Миналата година 10 милиарда са изхарчени за дотации за ток. Нямаше разбори или дълготрайни политики. В момента даваме по 1 милиарда лв. дотации на месец за ток и сме като щраус, със заровена глава в пясъка. Това е популистка процедура ", показа някогашният министър.

В новата си книга Василев предлага концесия на инфраструктурата. " Всички автомагистрали, правите Велико Търново - Русе, от Мездра - Враца до Видин, цялата Автомагистрала " Черно море " от румънската до турската граница, правата до Македония. Така бюджетът няма да даде нито един лев и всички автомагистрали да стартират да се строят незабавно. Магистрали, летища, пристанища, жп обекти и ВиК сдружения да се концесионират. Така държавният бюджет няма да се меси, а частният бизнес да влага ", счита Василев.

Според него хората, които не желаят да влизаме в еврозоната, употребяват заблуди, с цел да уплашат хората с инфлация. " Спука се техният балон за Хърватия. Никаква инфлация няма с влизане в еврозоната ", безапелационен е той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР