Revolut назначи финансовия ветеран Мартин Гилбърт за неизпълнителен председател на

...
Revolut назначи финансовия ветеран Мартин Гилбърт за неизпълнителен председател на
Коментари Харесай

Мартин Гилбърт става неизпълнителен председател на борда на Revolut

Revolut назначи финансовия деец Мартин Гилбърт за непослушен ръководител на борда, оповестиха от компанията. Гилбърт, някогашен основен изпълнителен шеф на Standard Life Aberdeen, съосновател на Aberdeen Asset Management и ръководител на експертната група на PRA, ще публично ще встъпи в служба на 1 януари 2020.

Преди формалното си назначение той работи в качеството си на съветник с основния изпълнителен шеф и създател на компанията - Николай Сторонски.

" В подготовката си разраствне в световен проект присъединението на Мартин Гиблърт към екипа ни е изключително значние, защото той комбинира новаторско мислене с извънреден опит. Мартин е почитан деец във финансовия свят и внася непостижим опит в Revolut. Неговите познания ще са скъпи в задачата ни да станем първата в света световна банка ", разяснява Сторонски.

През последните месеци Revolut подписа нови покупко-продажби с Visa и Mastercard, разшири бизнес интервенциите си в Австралия и Сингапур и откри над милион нови сметки през октомври. Компанията направи редица основни назначения в своя старши мениджърски екип през последното полугодие. Ричард Дейвис, някогашният основен действен шеф на HSBC Commercial Banking, се причисли като основен действен шеф на компанията през юли, до момента в който Дейв Маклайн, някогашен финансов шеф в Metro Bank, се причисли през октомври като основен финансов шеф.

Британският финтех влезе в България в средата на април т.г. и към този момент има над 120 000 консуматори. Компанията предлага редица банкови услуги, като предплатена дебитна карта, обмяна на валута и парични прехвърляния, като за множеството от тях няма такси (до избран лимит), а валутните обмени се правят при надалеч по-изгоден курс. От скоро потребителите могат и да търгуват с американски акции без комисионна. Бързият напредък бе подхранен и решението на Revolut да показа услугата Apple Pay на българските клиенти през юни т.г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР