Ревността може да е добра за една връзка, но само

...
Ревността може да е добра за една връзка, но само
Коментари Харесай

Как да преодолеете успешно ревността: За да можете спокойно да обичате и да бъдете обичани

Ревността може да е добра за една връзка, само че единствено в доста лимитирани количества. Като цяло това чувство е най-добре да се заобикаля. Ако ревността ви пречи да живеете обикновено и да се радвате на живота или да застрашите фамилните си връзки, е време да сложите завършек на това.

В последна сметка освен вие страдате от това възприятие, само че и вашият обичан човек и приятелите, които непрекъснато би трябвало да ви виждат депресирани.

Има ли причина за ревнивост?

Първо се уверете, че имате задоволително аргументи да ревнувате. Ако те явно не са задоволителни, тогава би трябвало неотложно да прекратите това неприятно възприятие. Често дамите показват своята ревнивост, с цел да предпазят обичания си мъж от невярност, тъй че той да усеща, че е следен.

Ако казусът е подобен, помислете дали вършиме вярното нещо, пробвайки се да контролирате половинката си? Ако вършиме това непрекъснато, това значи единствено едно и то е, че нямате доверие на близкия човек. А тогава ще ви донесе ли благополучие тази връзка? Не, сигурно. Така че направете сами изводите си.

Поговорете си двамата почтено

Може би най-хубавият метод за решение на казуса с ревността е да разговаряте почтено с обичания човек и да разсеете съмненията си.

Кажете му, че се притеснявате, че непрестанно ревнувате и нищо не можете да извършите. Изразявайте намерено съмненията си, оставете колегата си да ги опровергае. Когато разберете и обсъдите всичко, ще стане доста по-лесно и може би ревността ще отшуми безследно.

Много нездравословна процедура е обаче да се съгласите с колегата, че няма смисъл от ревнивост без съображение, само че вътрешно да продължите да се измъчвате. Обикновено, когато осъзнаваме, че не трябва да изпитваме избрани усеща, ние, хората, вместо да се разделим с тях, просто започваме да ги прикриваме. Ето това е доста рисково, тъй като натрупването на отрицателни страсти може в дословен смисъл да унищожи здравето ви.

Затова не се изкушавайте да постъпвате по този метод. В случай, че в действителност постоянно имате потребност сътрудникът да ви твърди, че всичко е наред и че сте единствени за него, оставете го да го прави. В един миг сами ще се убедите, че ревността ви е безрезултатна и ще се откажете непринудено от нея.

Свържете се със експерт

Ако нито диалогът с обичания човек, нито нещо друго оказва помощ, а продължавате да се навивате и тормозите себе си и околните си с корозивната ви ревнивост, тогава може би си коства да се свържете със експерт и да го оставите да ви помогне.

Психологът ще ви насърчи и направлява по какъв начин да преодолеете всички и да се отървете от ревността. Така ще можете умерено да обичате и да бъдете обичани, без да се поддавате на отровата на ревността.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР