Ревизията на фирма Гранекс Трейдър, която е била управлявана в

...
Ревизията на фирма Гранекс Трейдър, която е била управлявана в
Коментари Харесай

Скандал в парламента заради бившата фирма на директора на НАП Румен Спецов

Ревизията на компания „ Гранекс Трейдър ”, която е била ръководена в прочут интервал от време от сегашният шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов, не е правена за интервали, в които Спецов в действителност е управлявал. Това съобщи финансовият министър Асен Василев в отговор на въпрос на депутата Георги Кадиев.

Задълженията на компанията обгръщат интервал, в който господин Спецов не е бил нито шеф, нито съсобственик в компанията, акцентира Василев. И добави, че е сезирана прокуратурата, с цел да направи и тя инспекция.
 ГЕРБ от с. Черни връх: Продължаваме да търсим бизнес партньорите-фантоми на Румен Спецов ГЕРБ от с. Черни връх: Продължаваме да търсим бизнес партньорите-фантоми на Румен Спецов
ГЕРБ потегли по следите на още една съмнителна договорка с присъединяване на колегата на Румен Спецов от с. Ялботина - Данаил Николов. Кандидат...

Кога обаче е публикуван ревизионният отчет, попита депутатът Георги Кадиев. И добави – Румен Спецов видял ли е този отчет и " преди самата проверка? На 17 юни, 2016 година – неприсъствено е подаден ревизионният акт, уточни Василев. Той не можа да каже по кое време е даден ревизионният отчет и на кого, само че повтори, че е неуместно някой да се опасява от проверка на интервали, в които не е бил шеф. Спецов продава компанията през април, 2016 година.

Г-н Спецов се оправя идеално със дилемите, увеличи събираемостта на Национална агенция за приходите. Дали сме всичко на прокуратурата, с цел да ревизира, посочи Василев.

Според Bird.bg, pрез 2014 година компанията е имала солидни обороти от над 6 милиона лв., сочи последният вписан годишен финансов доклад на " Гранекс Трейдър ", подписан от Спецов. Но през идната година приходите от продажби падат на 510 хиляди лева, оповестява изданието.

Хронологията съгласно Василев
 Тома Биков: Фирмата на господин Спецов се е занимавала с източване на Данък добавена стойност Тома Биков: Фирмата на господин Спецов се е занимавала с източване на Данък добавена стойност
" Във вторник от ГЕРБ желаеха финансовият министър Асен Василев да отговори дали се ревизират изказванията, че шефът на Национална агенция за приходите Румен...

Ревизията на " Гранекс Трейдър " обгръща два интервала, като единият напълно се отнася до 2014 година, а другият е до 1 май, 2015 година. Но по думите на Асен Василев, Спецов поема компанията по-късно през 2015 година,. Справка в Търговския указател демонстрира, че Спецов става шеф на 16 юни, 2015 година!

Асен Василев посочи и, че в персонален диалог Спецов му е споделил, че се е заинтересувал от компанията поради разрешителното ѝ за търговия със зърно, само че решил да продава, тъй като поради проверката банките почнали да му отхвърлят заеми. Служебният финансов министър сподели това откакто изрече думите, че няма смисъл някой да се опасява от проверка за интервали, в които не е управлявал дадена компания.

Още от ИКОНОМИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР