Ревизирана версия на стратегията за национална сигурност на Русия постановява,

...
Ревизирана версия на стратегията за национална сигурност на Русия постановява,
Коментари Харесай

Русия може да използва силови методи в отговор на противници



Ревизирана версия на тактиката за национална сигурност на Русия постановява, че страната може да употребява силови способи, с цел да отговори на вражески дейности на други страни, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на почитан представител на Кремъл, съобщи Българска телеграфна агенция.

Николай Патрушев, секретарят на Съвета за национална сигурност към президента Владимир Путин, сподели това в изявление за държавния ежедневник " Российская газета ".

По думите му преразгледаната тактика планува, че Русия може да предприеме " симетрични и асиметрични ограничения, с цел да осуети или избегне вражески дейности, които заплашват (нейния) суверенитет и териториална целокупност ".

Това ще бъдат " главно специфични стопански ограничения, само че, в случай че е належащо, и насилствени силови способи ", посочи той.

Патрушев изясни, че за разлика от предходната версия на тактиката, която беше оповестена през декември 2015 година, новият вид акцентира като един от водещите цели осведомителната сигурност.

Отношенията на Русия със Съединени американски щати и съдружниците им се утежниха до нива, невиждани от Студената война, поради анексирането от Москва на украинския полуостров Крим, обвиняванията за съветска интервенция в избори, хакерски офанзиви и други мотиви, отбелязва АП.

Русия ревизира своята тактика за национална сигурност в миг, когато президентът Владимир Путин се готви за среща с американския си сътрудник Джо Байдън на 16 юни в Женева.

Патрушев, който предходната седмица разиска подготовката на срещата на върха с Джейк Съливан, съветника на Байдън за националната сигурност, сподели, че диалогът е бил " градивен и работлив ". Москва и Вашингтон могат да намерят " взаимноприемливи решения на избрани въпроси ", означи той, само че не влезе в детайлности.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР