Ревизионистки сили и мошенически режими са основните заплахи за националната

...
Ревизионистки сили и мошенически режими са основните заплахи за националната
Коментари Харесай

"Ревизионистки сили" и "мошенически режими" са основните заплахи за САЩ

Ревизионистки сили " и " измамнически режими " са главните закани за националната сигурност на Съединени американски щати, като под първите се схващат Китай и Русия, а под вторите – Северна Корея и Иран.

Това сподели съветникът по националната сигурност Хърбърт Макмастър, обобщавайки главните детайли от държавна тактика, която ще бъде оповестена публично в понеделник. Тя ще приоритизира четири " жизненоважни национални интереса " - отбрана на родината и народа; разцвет на американците; опазване на мира посредством сила; усилване на американското въздействие.

Освен " ревизионистките сили " и " мошеническите режими ", третата най-голяма опасност са " транснационалните терористични организации ", сподели Макмастър по време на събитие, проведено от английския институт Policy Exchange.

" Геополитиката се връща и се връща хубавичко, след тази почивка от историята, която си позволихме в така наречен интервал след Студената война ", сподели той. По думите на Макмастър Русия заплашва Съединени американски щати с така наречен " ново потомство военно дело " и комплицирани пропагандни и подривни действия, които пробват да всеят ерес в обществото. Той обаче не загатна съветската интервенция в президентските избори през 2016 година, отбелязва телевизия ABC.

Вашингтон вижда икономическата експанзия на Китай като " предизвикателство към учредения на правила стопански ред, който разреши на стотици милиони души да се измъкнат от бедността ".

Съединени американски щати ще се насочат към тактика на " конкурентна ангажираност " - т.е. към концепцията, че американският разцвет е част от националната сигурност. " Съединени американски щати и Англия не могат да бъдат сили за мир и непоклатимост в света, в случай че не сме в икономическо и финансово положително състояние ".

По думите на Макмастър, резолюциите на Организация на обединените нации не са задоволителни за справяне със Северна Корея, а най-хубавата тактика по отношение на Иран е да се излезе отвън обсега на нуклеарната договорка на Барак Обама с Техеран.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Президентът Тръмп (624)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР