Реването е класически турски десерт, който отдавна е получил признание

...
Реването е класически турски десерт, който отдавна е получил признание
Коментари Харесай

Как се прави реване - ръководство за начинаещи

Реването е типичен турски десерт, който от дълго време е получил самопризнание и в България. По своята същина съставлява сладкиш, който е сиропиран с познатия ни захарен сироп. Сред всички десерти може да се каже, че реването е един от най-сочните, които можем да изберем за десерт.

Перфектен избор е за посрещане на посетители или просто с цел да угодим на всички у дома, когато ни се прияде нещо сладичко.

Реването е апетитен сладкиш, който всеки може да си закупи от най-близката сладкарница или най-близкия супер. Но няма по-вкусно и потребно от домашно приготвената храна. Ето за какво в актуалната публикация ви представяме рецептата за едно прелестно и сладко прелъщение, а точно реването.

Продуктите, които ще са ви нужни за четири порции от домашното реване по турска рецепта, са:

 Как се прави реване - управление за начинаещи

1. Брашно - 1 ч.ч.

2. Яйца - 10 бр.

3. Захар - 150 грама

За сиропа:

1. Захар - 1 ч.ч.

2. Вода - 1 и 1/2 ч.ч.

3. Ванилия - 2 бр.

4. Карамфилчета - 2 бр.

Начин на подготвяне:

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Белтъците и захарта се разрушават на сняг. В обособена купа жълтъците се разрушават до приемане на бял цвят и деликатно се прибавят при белтъците, като се бърка непрекъснато. Към получената примес с постепенно безредие се прибавя и брашното. Важно е всичко да се разбърква непрекъснато, с цел да не останат бучки и следи от брашното.

Така получената примес се изсипва в тавичка и се пече на 180 градуса за към 25 - 30 минути. Изважда се от фурната, когато е готово, и се оставя да изстине.

 Реване

През това време сиропът се сварява. В тенджера се изсипват водата и захарта и се оставя да кипне. Когато сместа кипне, се прибавят карамфилчетата и ванилиите. Оставя се за още минута - две.

Изстиналото реване се полива с горещия сироп. Похлупва се с нещо, с цел да може сиропът са поеме.

Ако решите въпреки всичко, че тази рецепта за реване е прекомерно скучна и елементарна, можете към нея да добавите и плодове. В реването можете да поставите плод като круша, праскова или кайсия, с цел да го извършите още по-привлекателно. Също по този начин са добре познати рецептите за кокосово реване, какаово реване, лимоново реване.

По предпочитание, когато го сервирате, можете да го гарнирате със сметана или разрушена сметана с пресни плодове по ваш усет.

Добър вкус!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР