Reuters съобщи, че Samsung Electronics намалява производството на смартфони в

...
Reuters съобщи, че Samsung Electronics намалява производството на смартфони в
Коментари Харесай

Samsung затваря производствените си линии в Китай

Reuters заяви, че Samsung Electronics понижава производството на смарт телефони в Китай, заради спад на продажбите на китайския пазар.

Южнокорейската компания удостовери през днешния ден, че има намерение да понижи производството на смарт телефони в Китай, тъй като локалната конкуренция оказва прекомерно мощен напън и делът на Samsung на китайския пазар стартира бързо да понижава.

В началото на годината южнокорейският производител затвори единия си цех на територията на Китай. Същата орис чака и втората индустриален площадка, където към този момент започнаха уволненията и съкращенията . Засега всичко е на доброволна основа, като се заплащат обезщетения.

Данните на аналитичната компания Strategy Analytics демонстрират, че делът на Samsung на китайския пазар се е свил до 20%. След дипломатическия скандал от 2013-2014 години в Китай се породиха анти южнокорейски настроения и всеобщо прекосяване към локалните производители и най-много към Huawei Technologies Co Ltd, изключително след утежняването на настроенията сред Китай и Съединени американски щати.

Интересно е, че през първото тримесечие на тази година размерът на продажбите на смарт телефоните на Samsung в Китай набъбна с 40% по отношение на предходните три месеца. Но по-късно продажбите мощно понижиха и компанията е принудена да закрива заводите си за смарт телефони в Китай.

Samsung не заяви какъв брой тъкмо души работят в тази фабрика, както и с какъв брой % като цяло ще бъде кратко производството на смарт телефони в Поднебесната. Говорител на компанията съобщи пред Reuters, че „ще има някаква промяна в размерите на производството и в щата“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР