Рецепта на хирург: Елиминира грипа още в първите часове Не

...
Рецепта на хирург: Елиминира грипа още в първите часове Не
Коментари Харесай

Рецепта на хирург: Елиминира грипа още в първите часове

Рецепта на хирург: Елиминира грипа още в първите часове

Не бива да консумирате доста сол – всеки знае това. Прекомерната консумация на солени храни е нездравословна за здравето, предизвиква проблеми със задържането на течности в тялото. Но потреблението на солта в качеството на средство за лечение е доста потребно.

Физиологичният разтвор е в положение да облекчи възпалението, да промие носа и гърлото. Какви други чудеса може да направи елементарната трапезна сол?

Тази рецепта е употребена от лекар Щеглов за лекуване на ранените бойци по време на Втората международна война! За него споделя здравната му сестра.

По описа на здравната сестра, хирургът, благодарение на хипертоничен разтвор на готварска сол, третирал много съществени рани, които след 3-4 дни спирали да загнояват и добивали розов цвят. Високата температура при потребление на този способ се понижавала. На процедура тук нямало смъртни случаи.

Как е допустимо това? Факт е, че физиологичният разтвор всмуква течността с патогенна микрофлора, изсмуква всички нечистотии и почиства тъканите.

Какви са разпоредбите за потребление на солни превръзки?

Разтворът не трябва да бъде повече от 10%. Превръзка с разтвор с по-висока централизация може да докара до разрушение на капилярите в тъканите в зоната на използване.

Материалът, който се употребява за нанасяне на превръзката, би трябвало да бъде “дишащ ”. Това е наложителен детайл! Използвайте естествени тъкани – лен или памук.

Ако употребявате тензух, свийте го на 8. Всеки различен от посочените материали – на 4.

Ефектът на солената превръзка се простира единствено върху региона, върху която се ползва.

Такова лекуване може да бъде дълго – ще отнеме най-малко една седмица, с цел да видите резултата от потреблението на солената превръзка.

Разтворът по време на превръзката би трябвало да бъде задоволително топъл. Намокрете тъканта – тя не би трябвало да бъде доста суха или доста мокра. Фиксирайте с превръзка или лепенка.

Как се употребява солена превръзка при съответни болести?

Ако страдате от хрема или главоболие, поставете кръгла превръзка на челото и задната част на главата. Хремата ще отмине за 1-1,5 часа. За да се отървете от главоболието, по-добре е да държите превръзката до сутринта.

Ако почувствате, че ви хваща простуда или грип, неотложно използвайте описания нагоре способ. Ако сте закъснели, сложете спомагателна превръзка на гърба си (2 пласта мокри и 2 пласта сухи кърпи).

Оставете превръзките за през нощта. Направете към 4-5 процедури.

Ето някои препоръки за вярното подготвяне на солен разтвор

В един литър топла преварена вода (или дестилирана) се разтварят 3 супени лъжици готварска сол без връх. Разбъркайте добре.

Вземете 8 пласта естествена тъкан, накиснете я в разтвора в продължение на 1 минута. Изстискайте леко.

Нанесете превръзката на болното място, фиксирайте я добре. От горе, не забравяйте да сложите парче от естествена вълна. Легнете си.

Повторете процедурата и на идната вечер.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР