Ретро трамвай и ретро автобуси ще се движат в София

...
Ретро трамвай и ретро автобуси ще се движат в София
Коментари Харесай

Ретро трамвай и ретро автобуси ще се движат в София в събота и неделя

Ретро трамвай и ретро рейсове ще се движат в София събота и неделя във връзка 123-ата годишнина  на градския превоз в столицата, оповестиха от пресцентъра на Столичната община. 

На 13 и 14 януари се означават 123 години от пускането на първата трамвайна мотриса и началото на обществения превоз в столицата. По този мотив по особено определени направления ще се движат ретро трамвай и два ретро рейса вид „ Икарус “ и „ Мерцедес “. 

Целта на инициативата е да се разпространява градският превоз и неговата история. Тя се провежда от Столичната община съвместно с общинските транспортни сдружения „ Столичен електротранспорт “, „ Столичен автотранспорт “ и Сдружение „ Градски превоз и инфраструктура “. 

Старинната трамвайна мотриса ще се движи от 12.00 ч. до 14.00 ч. по маршрут пл. “Възраждане ” – пл. “Журналист ”. Пътуването започва на кръгъл час от площад Възраждане.

Старият „ Икарус “ ще се движи дружно с „ Мерцедес “ по два маршрута , като начална и крайна спирка е пл. „ Св.Александър Невски “. Движението ще бъде от 12:00 ч. до 17:00 ч., като на всеки кръговиден час ще потегля една от линиите. 

Днес в столичния градски превоз, който се развива и модернизира, всеки ден се движат 530 рейса по 98 линии, 134 трамвайни композиции по 15 линии, 90 тролейбуса, сред тях нови 121 електробуси с нулеви излъчвания. София има и 52 км метро с 47 станции, в което ежедневно над 50 метровлака превозват над 370 000 души. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР