Ресторантьорите в Кърджали са готови да наемат на работа бежанци

...
Ресторантьорите в Кърджали са готови да наемат на работа бежанци
Коментари Харесай

Ресторантьорите в Кърджали предлагат работа на бежанци от Украйна

Ресторантьорите в Кърджали са подготвени да наемат на работа бежанци от Украйна. Браншът изпитва апетит за фрагменти от месеци, поради пандемията и честите затваряния. 

Текучеството е огромно, по тази причина жителите на Украйна са добре пристигнали. Това съобщи координаторът на Българската асоциация на заведенията в региона Кадир Мустафов. Той акцентира, че заплащането е положително за стандарта в Кърджали. 

Въпреки това Мустафов се надява страната по някакъв метод да подкрепи сектора, като примерно поеме осигуровките на бежанците.

Същевременно хотелиерът и ресторантьор Данаил Дялков също показа, че ресторантьорството е един от браншовете, където пристигналите от Украйна могат да намерят прехранване до момента в който са в страната ни. Работата им в кухнята може даже да предложи и по-голям подбор в менютата на заведенията за хранене в града, само че е нужно преди този момент преквалификация. 

Самият Дялков има и два хотела в Кърджали. Той съобщи, че е подготвен да приюти бежанци в хотелите си и да им даде работа в тях.

Разбира се, с оглед желанието на бежанците от Украйна да се завърнат в страната си след края на войната, наемането им на работа в сектора ще е краткотрайно решение на казуса с неналичието на фрагменти, обявиха ресторантьорите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР