Ресторантьори и хотелиери от Русе излязоха на протест срещу новите

...
Ресторантьори и хотелиери от Русе излязоха на протест срещу новите
Коментари Харесай

Ресторантьори и хотелиери от Русе излязоха на протест

Ресторантьори и хотелиери от Русе излязоха на митинг против новите ограничения, с които от 22 март още веднъж се затварят заведенията в страната. Заедно с тях своето неодобрение изрази и техният личен състав, който остава без работа за следващ път в последната една година, заяви бТВ.

Много от притежателите на заведения са обезпокоени, защото се постанова да теглят заеми, с цел да проработят още веднъж. Спирането им единствено 20 дни, откакто бяха отворени след дълга пауза, ги слага в обстановка да имат задължения, които няма по какъв начин да заплащат.

„ Ние сега вадим от личните си пари, теглим заеми, персонални заеми, тъй като тя компанията към този момент е дебитор, няма по какъв начин да стане. Клиентелата е ужасно дребна, може би 10%, тъй че не виждам какъв е смисълът да затварят празните заведения “, споделя Пламен Йосифов.

Според хората от сектора ограниченията са недомислени, а финансовите обезщетения – незадоволителни.

„ Хотелът е празен, ресторантът е затворен, разчитаме само на доставките на обяд, което е 1/18 от естествения ни потенциал на работа. Имам 30 индивида личен състав, които сега ще се наложи да си седят по къщите. Самите сметки не са намалели сега, в който бяхме затворени. Той токът си върви, тъй като витрините, хладилниците, камерите, всичко е включено, парното също върви, тъй като постройката не може да не се отоплява, и осигуровките си вървят, макар че хората бяха в неплатена отпуска и някои от тях редуцирах “, споделя Светлана Павлова, притежател на ресторант и хотел.

20 % от заведенията и заведенията за хранене в Русе не са отворили след 1 март, а някои по-малки хотели към този момент са оповестени за обмен. „ Или да не отваряме въобще и да ни платят средствата, или просто когато ни затварят, да не е толкоз бързо и да не е толкоз несъответстващо “, споделя ръководителят на районната конструкция на ресторантьорите и хотелиерите Красимир Иванчев.

Хората от сектора в Русе приготвят нов митинг в сряда пред общината, а в случай че не бъдат чути, обмислят обсада на Дунав мост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР