Ресторантите в Съединените щати успяха да останат в бизнеса по

...
Ресторантите в Съединените щати успяха да останат в бизнеса по
Коментари Харесай

Омикрон доведе американските ресторанти до ръба на фалита



Ресторантите в Съединените щати съумяха да останат в бизнеса по време на коронавирусната пандемия най-много с помощта на външното отопление, което беше сложено в дворовете на заведенията, където се сервираха питиета и храна.

Гениалните решения обаче не бяха задоволителни, с цел да се избегнат загубите, породени от неотдавнашния растеж на случаите на Covid-19 поради мощно заразния вид Омикрон.

През декември продажбите в заведенията за хранене в цялата страна се сринаха с цели 98%, съгласно анкета измежду 1169 ресторанта, извършена от Независимата ресторантьорска коалиция на Съединени американски щати. Продажбите спаднаха най-малко на половина при 58% от интервюираните, до момента в който 80% от притежателите на заведения за хранене обявиха, че Омикрон е повлиял на работното им време.

Ефектите бяха изключително поразителни за бизнеса, който не получи поддръжката от Фонда за възкръсване на заведенията за хранене на стойност 28,6 милиарда $ за подкрепяне на бизнеса в рецесии като част от общия американски избавителен Covid фонд.

Нещо повече, всеки четири от пет ресторанта, които не са получили безвъзмездните средства, обявиха, че са застрашени от дефинитивно затваряне през 2022 година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР