Рестартът на АЕЦ „Белене“ е възможен, ако привлечем стратегически партньор,

...
Рестартът на АЕЦ „Белене“ е възможен, ако привлечем стратегически партньор,
Коментари Харесай

Рестарт на АЕЦ „Белене“ е възможен, ако привлечем инвеститор и 10,5 млрд. евро капитал

Рестартът на АЕЦ „Белене“ е вероятен, в случай че притеглим стратегически сътрудник, който да показа риска на плана и в случай, че страната успее да притегли 10,5 милиарда евро вложения. Това стана ясно от отчета на Българска академия на науките вероятен ли е рестартът на плана в  Белене и при какви параметри, показан през днешния ден.

От Българска академия на науките прецизираха, че изчисленията за жизненост на плана са на база 10,5 милиарда евро капиталови разноски, при съответствие на притеглен и личен капитал 70 към 30 и рента най-много 4,97% върху привлечения капитал. При това съответствие е допустимо централата да бъде построена, като присъединяване на страната усъвършенства доста картината, безапелационни са учените.
Според тях най-лошият вид е, в случай че нищо не се прави по плана „ Белене ”.От своя страна енергийният министър Теменужка Петкова съобщи, че решението за АЕЦ „ Белене ” би трябвало да е бързо, само че не преждевременно. Трябва да намерим метод да оползотворим по най-хубавия метод парите, които са вложени в АЕЦ „Белене“, а това са над 3 милиарда. Решението би трябвало да се вземе с консенсус, тъй като визира бъдещите генерации, сподели Петкова.

Очаквайте детайлности
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР