Решихме да направим смяна на подхода – изработихме меморандум, който

...
Решихме да направим смяна на подхода – изработихме меморандум, който
Коментари Харесай

Кирил Петков: Изработихме меморандум, който да стане договор между ПП-ДБ и ГЕРБ

„ Решихме да създадем промяна на метода – изработихме меморандум, който е нашата начална преговорна позиция. Когато го завършваме, той би трябвало да стане контракт. Този меморандум е сред ПП-ДБ и и нашето предложение е да бъде подписан от политическите водачи и от Николай Денков и Мария Габриел – всички да поемем отговорност за него “. Това съобщи съпредседателят на Продължаваме промяната- (ПП-ДБ)  пред публицисти. 

Той посочи, че диалозите с в последно време са станали все по-трудни с изявления по медиите и кулоарите на Народното събрание, а времето тече.

" В меморандума ще бъдат записани основните цели на ръководството в идващите 9 месеца. Документът съдържа четири значими аспекта ", разясни той.

„ Най-важният е за регулаторите. Имаме доста ясно предложение към сътрудниците от, че първо би трябвало да се мине по доста транспарантна процедура за всяка номинация с тест за интегритет, инспекция за корупция. Един път, когато се мине през тази тежка процедура, разпределението сред нас и ГЕРБ-СДС да бъде по равно. Това значи, че в случай че някой реши да припознае претендент от социална организация или от друга политическа партия, това става през народен представител от ПП-ДБ или ГЕРБ-СДС и тази номинация се води като част от групата на тази партия. Последната стъпка е двете сили да могат да сложат несъгласие на номинацията на другата партия, в случай че по време на инспекциите излиза, че тази номинация ще накърни репутацията на институцията “, изясни Петков.

По думите му, в случай че реши да издигне кандиат на Движение за права и свободи и той мине през всички инспекции, то отговорността за него ще бъде на.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР