Решихме, че изтеглянето е правилният ход, за да дадем шанс

...
Решихме, че изтеглянето е правилният ход, за да дадем шанс
Коментари Харесай

Гюров: Целта е да се намери обединяваща кандидатура за шеф на БНБ

Решихме, че изтеглянето е верният ход, с цел да дадем късмет да се започва нова процедура, да се откри една сплотяваща кандидатура, която да получи явен мандат за бъдещето на Централната банка. Това сподели шефът на ПГ " Продължаваме промяната " Андрей Гюров, който през вчерашния ден се отдръпна от конкуренцията за шеф на Българска народна банка.

" Видях, че господин Каримански не съумя да завоюва поддръжката на останалите съдружни сътрудници. Оставяме отговорността да преценяват дали този значим пост за страната би трябвало да бъде решен от гласовете на опозицията ", добави още Гюров пред БТВ.

На 7 април той беше удостоверил, че няма да отдръпва кандидатурата си за шеф на Българска народна банка, а на 10 април направи тъкмо противоположното. " За тези три дни нищо не се е случило. До последния миг търсихме сплотяваща кандидатура, не спряхме да приказваме с съдружните сътрудници. Решихме, че това е верният ход, който демонстрира, че ние не държим на постове, стабилността на държавното управление е по-важна от самия пост ", разяснява Гюров.

Той съобщи, че терзанията им по отношение на кандидатурата на Любомир Каримански са, че той идва от българския банков бранш, а на това нормално не се гледа с положителни очи.

" Когато се гледа гуверньор на Българска народна банка, а една самостоятелност би била потребна в този случай. От друга страна видяхме, че битката с корупцията, изчистването на проблемите с прането на пари, предотвратяванеето на проблемите с струпване на опасности в системата, дейни дейности в посока приемане на България е Еврозоната. Това не са главните цели в програмата на господин Каримански ", сподели Андрей Гюров.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР