Решенията във входа да се взимат с по малко гласове,

...
Решенията във входа да се взимат с по малко гласове,
Коментари Харесай

Решенията във входа - не с мнозинство. Неживеещи също да плащат

Решенията във входа да се взимат с по малко гласове, оферират от Асоциацията на сдруженията, ръководещи етажна благосъстоятелност (АДУЕС).

Идеята им е кворумът за провеждането на Общо заседание на етажната благосъстоятелност да стане от 67% на 51% от гласовете на притежателите в постройката.

Според тях това би трябвало да залегне в подготвяните промени в Закона за ръководство на етажна благосъстоятелност (ЗУЕС), които асоциацията поддържа.

Според асоциацията поради пандемията би трябвало да се планува и опция за отдалечено взимане на решения от Общото заседание. Това ще разреши и на притежатели, които се намират в чужбина, да взимат участия в решенията за постройката, в която се намира собствеността им, аргументират се от асоциацията.

Организацията упорства още и за смяна на член 51, обвързван с разноските по ръководство и поддръжка на постройката. Според организацията всички притежатели в постройката, без значение дали я населяват или не, би трябвало да поемат равна отговорност и тежест при ремонтни действия и поддържане, по отношение на идеалните елементи, които имат в етажната благосъстоятелност.

Следва да се ускори и отговорността на управителните органи на етажната благосъстоятелност за по транспарантно и дейно ръководство на сградния фонд.

За това е належащо основаване на обединен обществен указател на постройките в режим на етажна благосъстоятелност

В него би трябвало да има информация за мандата на домоуправителя, неговите координати - телефон и електронен адрес, информация за техническите характерности на постройката, класа на нейната енергийна успеваемост, както и информация за размера на събираните вноски за Фонд ремонт и обновяване, показват от АДУЕС.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР