Решението за започване на преговори със Северна Македония вероятно ще

...
Решението за започване на преговори със Северна Македония вероятно ще
Коментари Харесай

Юнкер: Решението за започване на преговори с Македония може да се очаква юли

Решението за започване на договаряния със Северна Македония евентуално ще се чака през юли , съобщи ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, представен от МИА.

След безусловната рекомендация за започване на договаряния, дадена от Европейската комисия в постоянните си отчети за страните от Западните Балкани, държавите-членки на Европейски Съюз ще обсъдят тази тематика на 18 юни в Люксембург.

" Румънското председателство сложи този въпрос в дневния ред на Съвета по общите въпроси през юни за първото обсъждане, желанието на Европейската комисия е да направи всичко, с цел да вземе дефинитивно решение през лятото ”, сподели Юнкер на конференция с премиера Зоран Заев в Брюксел.

Правителствени източници оповестиха, че са получили окуражителни послания от ръководителя на Европейската комисия по време на днешната среща. Според тях Северна Македония може да чака да получи дата за започване на договаряния за присъединението си към Европейски Съюз през юли по време на идващия Съвет по общи въпроси на Съвета на Европейски Съюз, а на 18 юни ще има единствено спор по този въпрос сред министрите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР