Решението за военна помощ за Украйна ще бъде прието от

...
Решението за военна помощ за Украйна ще бъде прието от
Коментари Харесай

Ирена Анастасова: Още от самото начало БСП е против санкциите срещу Русия

Решението за военна помощ за Украйна ще бъде признато от обединението на войната
„ Говорим за социологически данни, а и ние сме непрекъснато измежду хората. Някой доста би трябвало да си изкриви сърцето и душата, с цел да твърди, че българите желаят да се изпратят оръжия за Украйна. Няколко социологически организации от близо 2 месеца разгласиха такива данни. Близо 70% са хората, които не желаят да се дава оръжие на Украйна. “ Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия и зам.-председател на парламентарната комисия по обучение и просвета Ирена Анастасова в ефира на Nova News.

По думите й не се намира решение и спора се разраства, посредством даването на оръжия. „ Това е реалност и би трябвало човек да е доста преднамерен, с цел да не го признае. Нито при започване на войната, нито в този момент се поставят нужните дипломатически старания, с цел да бъде позволен този спор. Има страни, които безучастно гледат в профил и такива, които интензивно поддържат, само че дипломатическо решение не се търси както би трябвало “, добави тя. Анастасова акцентира мнението на Българска социалистическа партия, които са твърдо уверени, че няма по какъв начин военното ни съоръжение да способства за решаването на спора.

Зам.-председателят на Българска социалистическа партия разяснява и обстоятелството, че България към този момент е измежду вражеските за Русия страни. „ Пропуснахме златен късмет – не Турция да е мястото за договаряния и медиатор. Можеше България да е този медиатор.  Ако имаше благосклонност у европейските сътрудници, щеше да се откри страна, която да поеме такава самодейност. Но такова предпочитание в Европейски Съюз няма. Когато бяха наложени глобите против Русия се разбра, че това не е верния път. Ние бяхме против глобите още през цялото време “, уточни тя.

„ Подкрепяме всички, които не са съгласни с това решение на Народното събрание. То ще бъде признато от обединението на войната “, сподели в умозаключение Ирена Анастасова.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР