Решението за отстраняването ми от като директор на Александровска“ болница

...
Решението за отстраняването ми от като директор на Александровска“ болница
Коментари Харесай

Д-р Атанасов: Нямам обяснение откъде идва разминаването в одитния доклад и данните от отчетите ни

Решението за отстраняването ми от като шеф на „ Александровска “ болница не ме изненада. Това сподели на лечебното заведение доктор Атанас Атанасов пред Българска национална телевизия.

„ Преди два дни на уеб страницата на Министерството на здравеопазването беше оповестена информация от отчет от Вътрешния одит на Министерство на здравеопазването, в която се твърди, че нашето управление е нараснало дълга на болничното заведение с 24 млн. лева Ние поискахме среща с министъра, на която обяснихме, че въпросните 24 млн. не са нарастване на дълга, а са заплащания по фактури, осчетоводени в този интервал. В този същия интервал ние сме изплатили отговорности за 44 млн. лева “, сподели за следващ път доктор Атанасов.

„ На процедура освен няма повишаване на темпа на нарастванията на просрочията, в противен случай – има понижаване на темпа. Когато поехме ръководството в средата на предходната година, в докладите за шестмесечието се виждаше, че единствено за трите месеца за второто тримесечие на м.г. просроченият дълг е повишен от 8 на 28 млн. А при нас за целия интервал просрочията са нарастнали с 9,3 млн. лева “, повтори той информацията, изнесена от

Д-р Атанасов сподели и докладите на болничното заведение, като към 30 юни 2021 година общият дълг, в който влиза и просроченият, е бил 42 078 000 лева, а към 30 юни 2022 година – 43 405 000 лева „ Няма по какъв начин с 1 млн. и половина да е повишен общият дълг, а с 24 млн. да са нарастнали просрочията “, разяснява той.

Бившият шеф на УМБАЛ „ Александровска “ сподели, че няма пояснение от кое място идва разминаването в данните на Вътрешен одит и данните от докладите на лечебното заведение. „ Очевидно живеем във времена, в които хора, облечени във власт, си играят със орисите на хора и институции, единствено тъй като от позицията си могат да бълват лъжи. Нямам пояснение за това нещо “, сподели доктор Атанасов.

Той заяви още, че 14 от 27-те клиники в болничното заведение към този момент осъществят позитивен финансов резултат. „ Мерките са сработили даже и без външно финансиране и болничното заведение работи дейно “, увери доктор Атанасов.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР