Решението на властите в Австралия да отменят визата на Новак

...
Решението на властите в Австралия да отменят визата на Новак
Коментари Харесай

Променят жребия в Мелбърн при депортиране на Джокович

Решението на управляващите в Австралия да анулират визата на Новак Джокович може да промени фрапантно жребия за Australian Open, който започва в понеделник в Мелбърн.

Сърбинът е номер 1 в схемата и в първия кръг трябваше да срещне сънародника си Миомир Кецманович. Ако Джокович не успее за повторно да потвърди в съда правото си да играе на шампионата, то той ще бъде депортиран и няма да може да играе. Това значи, че мястото му в жребия за първия кръг ще остане празно.

Според разпоредбите обаче позицията на номер 1 в жребия не може да бъде заета от " благополучен губещ " от квалификациите, поради което част от поставените играчи ще получат нови противници.

Така мястото на Джокович ще бъде заето от петия в схемата Андрей Рубльов от Русия. Позицията на Рубльов, който би трябвало да срещне италианеца Джанлука Магер, ще бъде конфискувана от номер 17 Гаел Монфис. На мястото на французина, който има за противник аржентинеца Федерико Кория, ще бъде подложен номер 35 в света Александър Бублик от Казахстан. Позицията на Бублик пък ще бъде заета от състезател, пристигнал от квалификациите.

Отстраняването на Джокович от шампионата, който той завоюва през всяка една от последните три години, може да му навлече и други спортно-технически неприятности. Сърбинът рискува да загуби първото място в ранглистата, в случай че вторият Даниил Медведев (Русия) или третият Александър Зверев (Германия) в нея завоюват шампионата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР