Решението на Техеран да се съгласи на ядрената сделка от

...
Решението на Техеран да се съгласи на ядрената сделка от
Коментари Харесай

Ирански министър иронизира САЩ заради ядреното споразумение

Решението на Техеран да се съгласи на нуклеарната договорка от 2015 година евентуално е било неточност, защото Съединени американски щати имат мъчителна взаимозависимост към въвеждането на наказания против други страни, съобщи в изявление за телевизия CNN министърът на външните работи на Иран Джавад Зариф.
Помолен да разяснява Съвместния изчерпателен проект за деяние (СВПД) Зариф сподели, че " евентуално това е било една от грешките " във външната политика на неговата страна, съобщи БГНЕС.
" Ние смятахме, че Съединени американски щати към този момент са разбрали, че глобите фактически пораждат стопански усложнения, само че не водят до предстоящите резултати в областта на политиката. Мислех, че американците са усвоили този урок. За страдание съм се заблуждавал ", акцентира иранският министър.
" Смятам, че в Съединени американски щати има едно заболяваме - това е пристрастяването към наказания. Даже по времето на администрацията на Обама, Съединени американски щати отделяха повече внимание на запазването на тези наказания, които не са анулирани, в сравнение с изпълняването на отговорностите си по отношение на към този момент свалените наказания ", заключи Зариф.
Американските наказания против Техеран бяха наново въведени на 7 август и включват редица ограничения против автомобилната промишленост, търговията със злато и метали. Втори пакет наказания ще влязат в действие на 5 ноември. Те са ориентирани към бранша енергетика и изключително до търговията с нефтопродукти, както и към финансовите транзакции на Централната банка на Иран. Всички останали участници в съглашението от 2015 година - Русия, Китай, Франция, Германия и Англия – не поддържаха излизането на Съединените щати от СВПД и не престават да упорстват на спазването на постигнатите договорености.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР